Отборът на Реал Мадрид се класира на полуфиналите в Шампионската

...
Отборът на Реал Мадрид се класира на полуфиналите в Шампионската
Коментари Харесай

Реал Мадрид страда, но детронира Челси и е на полуфинал в Шампионската лига

Отборът на Реал Мадрид се класира на полуфиналите в Шампионската лига, откакто отстрани настоящия притежател на трофея Челси след продължения. Първата среща в Лондон приключи с триумф 3:1 в интерес на Реал Мадрид.

Резултатът на " Сантиаго Бернабеу " след постоянните 90 минути беше огледален в интерес на Челси и по този начин се стигна до продължения във вълнуващия конфликт, който дефинира крайния победител. В последна сметка героят от първия мач Карим Бензема означи за 2:3 в първото продължение и по този начин с общ резултат 5:4 напред продължи Реал.

Първото попадение за лондончани означи Мейсън Маунт в 15-ата минута. В 51-ата минута Антонио Рюдигер вкара за 2:0, а в 61-ата Маркос Алонсо вкара да 3:0, само че попадението му беше анулирано заради игра с ръка в нахлуване. Четвърт час преди края Тимо Вернер означи трети гол за Челси и по този начин направи обрата цялостен. Радостта на англичаните продължи единствено пет минути, защото Родриго означи за 1:3 и прати мача в продължения. В 96-ата минута Карим Бензема понижи на 2:3 с глава след асистенция на Винисиус Жуниор и по този начин оформи крайния резултат.

Наставникът на домакините Карло Анчелоти заложи на предстоящ състав, в който титуляр още веднъж бе Федерико Валверде. В центъра на отбраната Начо Фернандес размени Едер Милитао, който е осъден. Това бе и единствената рокада спрямо 11-те от Лондон.

Мениджърът на Челси Томас Тухел пък бе направил четири промени по отношение на стартовия състав от първия мач в предходната сряда. От първата минута на терена започнаха някогашните играчи на Реал Мадрид Матео Ковачич и Маркос Алонсо.

Началото на мача не беше оптимистично за Челси. Футболистите на Томас Тухел допускаха доста грешки в началните минути, до момента в който играчите на Реал умерено разиграваха, въпреки и да не застрашаваха вратата на Едуар Менди. В 10-ата минута Винисиус Жуниор беше фаулиран на границата на наказателното поле и Реал получи право да извърши директен свободен удар. Зад топката застана Карим Бензема, само че ударът му мина над напречната греда.

Така се стигна до 15-ата минута, когато Мейсън Маунт се възползва от неточност на Тимо Вернер и прати топката в мрежата на Реал за 1:0. Домакините се пробваха да притиснат противника, само че им липсваше заостреност. В 24-ата минута Бензема стреля, само че Тиаго Силва с глава почисти топката.

Десет минути по-късно Антонио Рюдигер насочи мощен удар и принуди Тибо Куртоа да се разтегне оптимално, само че топката мина настрана от вратата. До края на първото полувреме не се случи нищо забавно и по този начин резултатът и интригата се резервираха.

Второто полувреме стартира със мощна игра на гостите. Алонсо стреля в 51-ата минута, топката излезе настрана, само че реферът сподели ъглов удар за Челси. При осъществяването му Антонио Рюдигер с глава съумя да порази за повторно вратата на Реал Мадрид и по този начин се стигна до равнене на общия резултат до 3:3.

В 61-ата минута се стигна до трети гол за лондончани, само че той беше анулиран. Н’Голо Канте насочи топката от центъра на терена към Маркос Алонсо в наказателното поле. Дани Карвахал се опита да му попречи да стреля, топката рикошира и се върна в Алонсо, който я прати в мрежата, само че след обзор на обстановката с ВАР се оказа, че някогашният състезател на Реал е играл с ръка и попадението беше анулирано.

В 75-ата минута се стигна до трети гол в интерес на Челси, дело на Тимо Вернер, който получи топката в наказателното поле, преодоля поредно Каземиро, Начо и Алаба, с цел да огорчи най-после Тибо Куртоа.

Радостта на англичаните продължи единствено пет минути. В 80-ата минута Марсело откри от фланга Лука Модрич. С левия крайник хърватинът бързо центрира в наказателното поле, където влезлияк като запаса Родриго с удар от въздуха направи понижи резултата на 1:3 и по този начин равенството от двата мача се резервира.

В добавеното време Кристиан Пулишич можеше да донесе триумфа на Челси, само че не съумя да порази задачата от сложна позиция. Така резултатът се резервира и се стигна до продължения. В 96-ата минута Реал Мадрид излезе напред в общия резултат, откакто героят от мача в Лондон Карим Бензема с глава понижи на 2:3. Асистенцията беше дело на Винисиус Жуниор. Резултатът остана неизменен след първите спомагателни 15 минути. Във второто продължение нервите взеха връх. Мениджърът на лондончани Томас Тухел получи жълт картон за реакция на съдийско решение. В 120-ата минута влезлият като запаса Жоржиньо стреля, само че след рикошет от бранител топката не откри вратата. Това беше и последната възможоност пред Челси, който завърши присъединяване в конкуренцията. Реал Мадрид пък продължава напред, като в идната фаза ще се изправи против спечелилия от двойката сред Манчестър Сити и Атлетико Мадрид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР