Отборът на Реал Мадрид направи погрешна стъпка в Ла Лига,

...
Отборът на Реал Мадрид направи погрешна стъпка в Ла Лига,
Коментари Харесай

Реал Мадрид не успя да победи Жирона у дома

Отборът на Реал Мадрид направи неправилна стъпка в Ла Лига, откакто стигна единствено до тъждество 1:1 вкъщи на " Сантиаго Бернабеу " против Жирона в среща от 12-ия кръг на шампионата.

За " Белия балет " това бе едвам второ тъждество от началото на сезона в шампионата и първо само че личен терен, само че все пак мадридчани остават водачи в подреждането с 32 точки единствено на една пред безконечния противник Барселона. Равенството пък измъкна Жирона от зоната на изпадащите и изкачи каталунския клуб до 16-та позиция.

Двубоят в Мадрид предложи офанзиви и към двете порти, като през първата част и двата отбора уцелиха по една греда. Родриго стреля за домакините в страничния дирек в 23-та минута, а в 38-та Янхел Ерера от Жирона разтресе напречната греда на вратата, защитавана от Тибо Куртоа.

Голът въпреки всичко падна в 70-та минута, когато Федерико Валверде откри паралелно на голлинията Винисиус Жуниор, а бразилецът от близко прати топката във вратата на гостите за 1:0.

Радостта на Реал обаче не търпя дълго, защото в 77-та минута Марко Асенсио игра с ръка в наказателното поле и след обзор на обстановката с ВАР основният арбитър отсъди дузпа в интерес на гостите. Зад топката застана Кристиан Стуани и осъществя, с цел да донесе точката на своя отбор.

В 89-та минута " кралете " пратиха за повторно топката във вратата на Жирона посредством Родриго, само че попадението бе анулирано поради нарушаване на бразилеца против стража на гостите Пауло Гацанига.

В добавеното време пък домакините останаха и с човек по-малко, откакто Тони Кроос беше изпъден за втори жълт картон. Любопитното е, че това е първият случай в кариерата на германеца, в който той получава червен картон.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР