Отборът на РБ (Лайпциг) вече изостава на 3 точки от

...
Отборът на РБ (Лайпциг) вече изостава на 3 точки от
Коментари Харесай

Равенство в Лайпциг увеличи аванса на Байерн

Отборът на Република България (Лайпциг) към този момент изостава на 3 точки от Байерн (Мюнхен) в битката за купата в Германия след по 24 мача, откакто записа 1:1 против Байер (Леверкузен). В събота първенците завоюваха с 6:0 против Хофенхайм, с което с изключение на всичко си осигуриха и доста преимущество в голова разлика - плюс 9.

На “Ред Бун Арена” нямаше протестиращи почитатели и акцентът падна върху протичащото се на терена. Там обаче играчите на Юлиан Нагелсман срещнаха много неуместен съперник, който имаше своите шансове даже да си тръгне с победа, само че Лукас Аларио и Кай Хавертц пропусна в обстановки сами против вратаря.

Леон Бейли вкара за “аспирините” в 29-ата минута, само че единствено три по-късно Патрик Шик изравни. След това никой не съумя да наложи превъзходството си, а и вратарите бяха на равнище.

Ключовите за Лайпциг футболисти напоследък Тимо Вернер и Кристофър Нкунку не устояха физически и трябваше да бъдат сменени.

12 - @c_nk97 is the first player since data collection (2004-05) to assist 12 goals in his first 22 games and thereby beating his teammate Emil Forsberg (23 games). Delivery. #RBLB04 @RBLeipzig_EN pic.twitter.com/2axNbCfRxG
— OptaFranz (@OptaFranz) March 1, 2020
Леверкузен също е губещ от това реми, тъй като към този момент е на 2 точки от четвъртия Борусия (Мьонхенгладбах), който също така е и с мач по-малко. Байер продължава битката си на всички фронтове, като през идната седмица ще спори с Унион (Берлин) на 1/4-финалите за Купата на Германия. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 24 кръг, неделя 1 март  Ред Бул Лайпциг 1:1краен резулат  Байер Леверкузен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР