Отборът на Парма победи гостуващия Рома с 2:0 в мач

...
Отборът на Парма победи гостуващия Рома с 2:0 в мач
Коментари Харесай

Парма спря посредствен Рома и погледна смело към спасението

Отборът на Парма победи гостуващия Рома с 2:0 в мач от 27-ия кръг на италианската Серия А. Попаденията означиха Валентин Михаила в 9-ата и Ернани в 55-ата минута от дузпа.

Резултатът бе открит още в 9-ата минута, когато румънецът Валентин Михаила бе изтърван от отбраната на Рома, преодоля испанския пазач Пау Лопес и с удар отблизо разстояние осъществя за 1:0.

Рома по този начин и не успяваше да заплаши съществено вратата на своя противник освен през първата част, а и като цяло в дуела.

Може би най-чистата обстановка за „ вълците “ се откри при започване на второто полувреме, когато Стефан Ел Шаарауи бе близо да изравни за 1:1, само че ударът му от добра позиция бе блокиран.

Парма стигна до втори гол в 55-ата минута, когато „ дуковете “ проведоха добра офанзива, при която Рожер Ибанйес извърши нарушаване против Грациано Пеле и съдията отсъди дузпа. Ернани пък трансформира наказателният удар в гол, с което оформи и крайното 2:0.

С този триумф домакините сложиха завършек на тежката си серия от 17 следващи мача без победа в Калчото. Последната турнирна победа на Парма бе на 30 ноември - 2:1 като посетител против Дженоа. Така Парма към този момент е с 19 точки след третата си победа от началото на сезона, като към момента е в зоната на изпадащите - на предпоследното 19-о място, само че към момента спасението не е надалеч.

Рома пък изигра много слаб мач и загуби скъпи точки в борбата за Топ 4. „ Джалоросите “ остават на петото място с актив от 50 точки, само че Наполи и Лацио са доста покрай „ вълците “. Четвъртият Аталанта пък е с 52 точки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР