Отборът на Пари Сен Жермен спечели с минималното 1:0 при

...
Отборът на Пари Сен Жермен спечели с минималното 1:0 при
Коментари Харесай

Икономична победа дари класирането на ПСЖ

Отборът на Пари Сен Жермен завоюва с минималното 1:0 при семейството си на белгийския Брюж в мач от четвъртия кръг на А на Шампионската лига. Единственото попадение в срещата беше маркирано от аржентинския стрелец Мауро Икарди в 22-а минута.

Срещата не предложи доста забавни моменти в първите си 20 минути. Точно в този миг обаче момчетата на Томас Тухел се възпозлваха от първия си същински късмет в срещата. Анхел Ди Мария поведе контраофанзива, подаде на Колин Дагба и младежът пласира положително центриране в дребното наказателно поле, където най-съобразителен беше Икарди. Така резултатът беше открит в 22-а минута.

До края на първата част още веднъж Ди Мария имаше късмет да заплаши вратата на на гостите, ударът му границата на наказателното поле беше неакуратен.

Белгийският вицешампион от предишния сезон се засилва през втората част. В рамките на 60 секунди шансове изпуснаха Давид Окереке и Емануел Денис в 50-та и 51-а минута.

В 75-та минута пристигна и златния късмет за момчетата на Филип Клеман. Мбайе Динье беше съборен в наказателното поле на парижани от Тиаго Силва, след което съдията Боби Маден реши, че това е задоволително за отсъждането на дузпа. Зад топката застана точно Динье, който обаче създаде ужасяващ изстрел, попаднал право в ръцете на Кейлор Навас.

По този метод Пари Сен Жермен осигуриха продължаването си в осминафиналната фаза, събирайки оптимален актив от 12 точки след 4 мача. Брюж, от своя страна, остава на 3-та позиция с 2 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР