Отборът на Орландо Меджик обяви, че ще извади от употреба

...
Отборът на Орландо Меджик обяви, че ще извади от употреба
Коментари Харесай

Орландо Меджик ще извади от употреба №32 в чест на Шакил О'Нийл

Отборът на Орландо Меджик разгласи, че ще извади от приложимост №32, с който през 90-те години на предишния век играеше живата легенда в баскетбола Шакил О`Нийл.

51-годишният О`Нийл стартира кариерата си в Националната баскетболна асоцоация (НБА) през 1992-а година, когато бе определен от Орландо под №1 в драфта. Високият 216 сантиметра играч остана в отбора до 1996-а година, когато мина в състава на Лос Анджелис Лейкърс, с който реализира най-големите си триумфи. В края на кариерата си центърът игра още за Маями Хийт, Финикс Сънс, Кливланд Кавалиърс и Бостън Селтикс преди през 2011-а година да разгласи отдръпването си от играта.

Церемонията по изваждането от приложимост на номера на О`Нийл ще се състои на 13 февруари, а Шакол ще стане първият баскетболист в историята на Меджик, почетен с сходна чест.

Шакил О`Нийл е четирикратен първенец в НБА - три пъти с Лос Анджелис Лейкърс и един път с Маями Хийт. През 2000-а година той завоюва наградата за " Най-полезен състезател ", а в интервала 2000-2002 непроменяемо бе определян за " Най-полезен състезател във Финалите " при трите поредни триумфа на Лейкърс.

О`Нийл е още 15-кратен участник в " Мача на звездите ", осем пъти е избиран в " Идеалния тим на сезона " и три пъти попада измежду най-хубавите бранители. През 1993-а година печели и премията за " Новобранец на годината ". Легендарният играч попадна и в класациите за най-хубавите 50 играчи в НБА във връзка първите 50 години на лигата, както и измежду най-хубавите 75 играчи във връзка 75-ата годишнина на асоциацията.

Шакил О`Нийл е член на " Залата на славата " на НБА от 2016-а година, като Лос Анджелис Лейкърс към този момент извади от приложимост №34, с който той играеше за " езерняците ", а Маями Хийт стори същото с номер 32.

С националния тим на Съединени американски щати центърът има олимпийска купа от Игрите в Атланта през 1996-а година. Две години по-рано той победи и със международната купа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР