Отборът на Олимпиакос спечели голямото гръцко дерби с кръвния си

...
Отборът на Олимпиакос спечели голямото гръцко дерби с кръвния си
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос отново подчиниха Панатинайкос в дербито на гръцките колоси

Отборът на Олимпиакос завоюва огромното гръцко дерби с кръвния си зложелател Панатинайкос за пети следващ път през сегашния сезон. Възпитаниците на Йоргос Барцокас остават непобедени в шампионата на южната ни съседка, откакто надделяха “детелините ” със 76:74 (21:21, 25:17, 13:20, 17:16) в яростен конфликт от 19-ия кръг на шампионата.

По този метод Олимпиакос записва 18-ата си поредна победа през акцията и остава на върха в класирането без нито едно проваляне - 18-0. ПАО пък е втори в таблицата с актив от 14 триумфа и 4 загуби.

Александър Везенков не изигра най-бляскавия си мач за Олимпиакос, само че въпреки всичко оказа помощ за триумфа на своя отбор с 9 точки, 6 битки, 2 асистенции и 1 открадната топка за 24 минути, прекарани на терена. Българският национал стреля 2/7 от зоната за две точки, 1/5 от тройката и 2/2 от наказателната линия.

В първата четвърт дуелът бе относително равносилен, като преднината на гостите от Пирея на два пъти доближи шест точки. Все отново през втория интервал запасите на “червено-белите ” подвигнаха равнището и изстреляха тима си напред с двуцифрен задатък при 35:25, преди двата отбора да се отдръпват на отмора при 46:38. След почивката Панатинайкос излезе по-мотивиран в търсене на стопяване на дистанцията, като точно и това се случи. С две тройки на Дуейн Бейкън и Мариус Григонис разликата спадна до единствено една точка при 59:58 на старта на последната четвърт. 

Олимпиакос отговори с значими стрелби на Янулис Ларенцакис и Костас Слука, с помощта на които тимът на Везенков още веднъж дръпна при 71:63. Интригата обаче остана до последната секунда, откакто Григонис и Бейкън още веднъж изригнаха в основните моменти. С тройка на американеца дефицитът на ПАО бе редуциран до единствено точка при 75:74 с оставащи 24 секунди на таблото. Шакийл МакКисик вкара един път от наказателната линия, а в последното си нахлуване в мача крилото на домакините Дерик Уилямс не съумя да изравни резултата и да изпрати мача в продължение.

Янулис Ларенцакис бе най-резултатен за Олимпиакос с 13 точки, до момента в който Айзея Кенън и Шакийл МакКисик нанизаха по още 12.

Дуейн Бейкън приключи със 17 точки за Панатинайкос. Парис Лий вкара 14 точки, Мариус Григонис прибави 13 и 5 битки, а Артурас Гудайтис се регистрира с 10 точки и 8 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР