Отборът на Олимпиакос се класира за финала на Евролигата за

...
Отборът на Олимпиакос се класира за финала на Евролигата за
Коментари Харесай

Огромен Везенков поведе Олимпиакос към финала в Евролигата!

Отборът на Олимпиакос се класира за финала на Евролигата за първи път от сезон 2016/17 насам! Тимът на старши треньора Йоргос Барцокас, в чиито редици е и най-полезният състезател в шампионата Александър Везенков, доближи до борбата за купата, откакто отстрани Монако със 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) в първия полуфинал за деня в зала " Жалгирио Арена " в Каунас. Така в неделя вечер Олимпиакос ще се изправи против Реал Мадрид и Барселона на финала на конкуренцията.

Везенков, който през вчерашния ден бе избран за MVP на главната фаза от сезона, се показа на извънредно високо равнище през второто полувреме и поведе тима си към популярния поврат. Спортист №1 на България за предходната година приключи срещата като най-резултатен измежду всички състезатели в срещата със своите 19 точки, към които добави 6 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка за коефициент на потребно деяние от 19. При стрелбата си водачът на " червено-белите " бе 5/8 от зоната за две точки, 2/6 от тройката и 3/4 от наказателната линия, като фантастичното му придвижване без топка и страхотните му пресечки нееднократно матираха отбраната на дебютиращите на Финалната четворка монегаски.

Гръцкият исполин изглеждаше жертван след представянето си през първото полувреме, в което отборът направи извънредно огромен брой неточности и като цяло не успяваше да си обезпечава лесни стрелби против нападателната отбрана на съперника. След почивката обаче всичко се промени - старт от 14:0 в третата четвърт обезпечи цялостен поврат на Олимпиакос, като до края на четвъртината отборът позволи единствено 2 точки в коша си - 27:2! Във финалния интервал Везенков и компания поддържаха преднината си и справедливо доближиха до финала.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР