Отборът на Нотингам Форест обяви, че се разделя с мениджъра

...
Отборът на Нотингам Форест обяви, че се разделя с мениджъра
Коментари Харесай

Нотингам Форест уволни треньора си Стив Купър

Отборът на Нотингам Форест разгласи, че се разделя с мениджъра на отбора Стив Купър, а повода за това решение на притежателя Евангелос Маринакис са слабите резултати напоследък.

Форест нямат победа във към този момент шест следващи мача във Висшата лига, в които тимът позволи пет цели загуби и по този начин се смъкна до 17-ата позиция с актив от 14 точки.

Уволнението на Купър идва малко повече от две години, откакто той пое двукратните европейски първенци и в първия си сезон отпред оказа помощ на Нотингам да се завърне в елита на Англия за пръв път през новия век. През миналата акция уелският експерт съумя да изведе състава си и до 16-ото място в подреждането, с което подсигурява, че и през сезон 2023/24 Форест ще бъде част от Висшата лига.

В своята треньорска кариера преди да се озове на " Сити Граунд " пък Стив Купър работи като управител на Суонзи, а също така е бил и селекционер на тимовете на Англия до 17 година и до 19 година, като с първия даже става международен първенец през 2017-а година.

" Всички желаят да благодарят на Стив зе неговия необикновен принос. Постиженията му върнаха Форест в елита и това остава незабравим миг в историята ни. Благодарим му за отдадеността по време на интервала с нас, само че резултатите ни би трябвало да се подобрят неотложно ", се споделя в известието в формалния уебсайт на Нотингам Форест.

Според авторитетния италиански публицист Фабрицио Романо любимец да наследи Стив Купър отпред на Форест е португалецът Нуно Еспирито Санто, който е добре познато име в Англия, където е работил в Уулвърхмптън и Тотнъм. За последно пък 49-годишният експерт бе отпред на Ал-Итихад в Саудитска Арабия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР