Отборът на Монако се класира за полуфиналите на турнира за

...
Отборът на Монако се класира за полуфиналите на турнира за
Коментари Харесай

Монако пречупи Ница и е на полуфинал за Купата на Лигата

Отборът на Монако се класира за полуфиналите на шампионата за Купата на Лигата във Франция след триумф с 2:1 като посетител на Ница.

И трите попадения паднаха през първото полувреме, което бе извънредно забавно, а през втората част домакините имаха шансове най-малко да изравнят, само че по този начин и не стигнаха до гол.

Макар да се отдръпна още на почивката с преднина не Монако, а Ница владееше самодейността през първите 45 минути.

Все отново гостите бяха по-ефективният отбор и се възползваха по-добре от опциите, които сътвориха.

Лемар даде задатък на Монако против Ница

Видеоарбитражът оказа помощ на Ница против Монако

"Монегаските " поведоха още в третата минута, нанасяйки мълниеносен удар против противника си. Тома Лемар даде задатък на Монако. Кейта Балде центрира и Лемар засече тъкмо с глава за 1:0 в интерес на Монако.

Футболистите на Ница потърсиха бързо равнене, като в 9-ата минута пропуснаха добър късмет.

Монако още веднъж вкара топката в мрежата на домакините в 13-ата минута, само че попадението не бе зачетено поради засада.

В 18-ата минута обаче Ница стигна до равенството. Аласан Плеа изравни за домакините за 1:1. Съдиийската бригада, отпред с Клеман Тюрпен изчака, с цел да реши дали голът е постоянен и на повторенията добре се видя, че Плеа бе затрупан от защитник на "монегаските " и технично прати топката край Диего Беналио слез пас от Алан Сен-Максемен.

Гостите обаче още веднъж съумяха да вземат задатък в 37-ата минута. Адама Диакаби засече превъзходен пас от Кейта Балде и осъществя за 2:1.

Диакаби още веднъж даде задатък на Монако

Веднага след подновянето на играта през второто полувреме Ница пропиля опция за равнене.

В 58-ата минута 18-годишният Маланг Сар избави отбора си от съвсем сигурен гол откакто игра чисто против Кейта Балде при офанзива за Монако.

Домакините от Ница не съумяха да оползотворят преференциални шансове в 64-ата минута при офанзива на Пиер Лес-Мелу и още веднъж в 76-ата минута, като по този начин и не стигнаха до изравнително попадение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР