Отборът на Минесота Тимбърулвс постигна много важен успех в борбата

...
Отборът на Минесота Тимбърулвс постигна много важен успех в борбата
Коментари Харесай

Минесота надви Далас на Дончич и Ървинг

Отборът на Минесота Тимбърулвс реализира доста значим триумф в битката за присъединяване в плейофите на Западната конференция, откакто победи Далас Маверикс със 124:121 като посетител в мач от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация.

В Тексас новосформираното звездно дуо на Далас Лука Дончич/Кайри Ървинг игра на високо равнище, като двамата осъществиха общо 69 точки, само че те не бяха задоволителни за успеха.

Водени от Антъни Едуардс гостите играха мощно в първите три част и последователно увеличаваха преднината си, която доближи 26 точки в средата на третата четвъртина. Ървинг и Дончич пробваха да изведат своя отбор до поврат, като секунди преди края пасивът към този момент бе единствено три точки, само че те не съумяха да насочат заключителен изстрел със сирената, до момента в който се пробват да обезпечат чиста позиция един на различен.

" Все още не мога да се възстановя прочувствено, искаше ми се най-малко да опитаме пукотевица. Вината е моя, би трябвало да работя по-умно в тези обстановки ", разяснява разочарованият Ървинг, за който това бе домашен дебют за Маверикс.

Гардът приключи с 36 точки (над 65 % стрелба), 6 асистенции, 5 битки, 2 откраднати топки и 1 чадър, до момента в който Дончич се регистрира с 33 точки, 12 битки и 6 асистенции, само че другите трима от стартовата петица на домакините вкараха едвам 17 точки. Крисчън Ууд се включи мощно от пейката с 24 точки за 22 минути игра.

За Минесота над всички бе Едуардс с 32 точки, центърът Руди Гобер осъществя дабъл-дабъл - 21 точки и 14 битки, а Джейдън Макданиелс приключи с 19 точки.

32 PTS and the dub!

Anthony Edwards led the in scoring and came up clutch late to help seal the win!
— NBA (@NBA)

След този мач Тимбърулвс заемат осмо място в Западната конференция с 31 победи и 29 загуби, до момента в който Маверикс са три позиции по-нагоре с баланс 31-28.

Останалите резултати:

Шарлът Хорнетс - Атланта Хоукс 144:138
Кливланд Кавалиърс - Сан Антонио Спърс 117:109
Индиана Пейсърс - Юта Джаз 117:123
Филаделфия Севънтисиксърс - Хюстън Рокетс 123:104
Маями Хийт - Денвър Нъгетс 108:112
Ню Йорк Никс - Бруклин Нетс 124:106
Чикаго Булс - Орландо Меджик 91:100
Оклахома Сити Тъндър - Ню Орлийнс Пеликанс 100:103
Голдън Стейт Уориърс - Вашингтон Уизардс 135:126
Портланд Трейл Блейзърс - Ел Ей Лейкърс 127:115

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР