Отборът на Мерцедес очаква предстоящото този уикенд Гран При на

...
Отборът на Мерцедес очаква предстоящото този уикенд Гран При на
Коментари Харесай

Мерцедес посочи Мексико като най-тежкото предизвикателство

Отборът на Мерцедес чака идното този уикенд Гран При на Мексико да бъде най-тежкото съревнование за първенеца при конструкторите от дребното, които остават до края на годината.

Освен до „ Аутодромо Ерманос Родригес” Формула 1 след това ще се придвижи към Съединени американски щати, Бразилия и Абу Даби. В предишния кръг – Гран При на Япония – Мерцедес узакони своята 6-а поредна купа при конструкторите, а в този момент остава да види кой всред водачите на отбора ще се окичи с купата в самостоятелната конкуренция. Към момента 5-кратният международен първенец Люис Хамилтън има задатък от 64 точки пред своя сътрудник Валтери Ботас, който единственият с късмет да го заплаши до края.

Какво е нужно на Хамилтън, с цел да бъде коронясан още в Мексико?

„ В тима не битува чувството, че триумфите ни се поставят по право, по тази причина доста бързо се върнахме към нормалната рутина на подготовка след триумфа ни в Япония”, разяснява шефът на Мерцедес Тото Волф. „ Знаем, че оставащите 4 състеания няма да бъдат лесни и чакаме Мексико да бъде най-трудното.”

„ Високата надморска височина на трасето предлага някои невероятни провокации като ниската компактност на въздуха, която визира притискането към асфалта, охлаждането и представянето на мотора. Такава композиция не пасва безусловно на колата ни, само че ще дадем всичко от себе си в опит да минимизираме вредите.”, добави Волф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР