Отборът на Марица (Пловдив) защити трофея си от пролетта на

...
Отборът на Марица (Пловдив) защити трофея си от пролетта на
Коментари Харесай

Марица вдигна и четвъртата си Купа на България!

Отборът на Марица (Пловдив) отбрани трофея си от пролетта на 2017 година и за четвърти път в своята история победи с Купата на България по волейбол за дами. В огромния край " жълто-сините " се постановиха над Левски с 3:1 (23:25, 16:25, 26:24, 25:20) * след 102 минути игра пред цялостни трибуни в старозагорската зала " Иван Вазов " и ликуваха с влиятелния приз.

Софиянки влязоха в мача с повече хъс и постановиха своето движение на игра. След 22:17 в първия гейм, при сервиси на Симона Димитрова и доста мощна игра на мрежата от капитанката Радосвета Тенева, Марица съумя да понижи изоставането си на единствено една точка, само че за цялостен поврат силите не стигнаха и Левски взе частта с 25:23. Във втория гейм нещата си пристигнаха на мястото. Пловдивчанки фрапантно понижиха грешките, играта им стана доста прецизна и разумното се случи – 25:16, завършено от Десислава Николова с ас за последната точка.

Левски мощно усъвършенства играта си в отбрана и на обсада и третата част се получи доста оспорвана от началото до края. Десислава Николова (с 8 точки в гейма) и Моника Кръстева (с 9) се надпреварваха да бележат, а при втория геймбол за Марица, Ради Тенева пусна технично топката в половината на съперника, с цел да затвори при 26:24. Блокадата и отбраната на Левски продължиха да основават доста проблеми за пловдивската офанзива и по-късно и " сините " поведоха с 8:4. Още при 9:9 обаче резултатът бе подравнен, а на второто техническо спиране четирите точки задатък към този момент бяха за Марица. Левски продължи да се бори до дъно, само че класата на шампионките си сподели думата и те ликуваха с успеха след 25:20.

Най-резултатна в мача стана Моника Кръстева с 23 точки за Левски. Най-много за победителките от Марица – 19, означи Десислава Николова, в това число 4 аса.

Всички резултати в шампионата за Купа България – тук .

*Статистика: Благовест Тодоров
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР