Отборът на Марица (Пловдив) записа домакинска победа с 1:0 над

...
Отборът на Марица (Пловдив) записа домакинска победа с 1:0 над
Коментари Харесай

Марица с минимален успех над Сокол

Отборът на Марица (Пловдив) записа домакинска победа с 1:0 над Сокол (Марково) в районно дерби от 12-ия кръг в шампионата на Трета лига - Югоизточна група. “Жълто-сините” играха с някои промени в състава, в който започнаха няколко млади състезателя, които се оправиха добре. Пловдивчани бяха по-активният тим, сътвориха много повече положения от своя съперник и справедливо победиха, въпреки това да стана след тъкмо изпълнен углавен удар.

През първата част съвсем всичко забавно се случи в половината на гостите, които насочиха едвам един по-опасен удар по посока на вратата на Илия Николов. В 8-та минута Величко Величков засече с глава центриране, само че вратарят Александър Витанов съумя да избие. Той се оправи по същият метод и с удара на Тодор Тимонов в 19-ата минута, избивайки в корнер. След неговото осъществяване още веднъж Величков се извиси над всички, само че стреля неопределено в навън. Даниел Спасов бе сменен наложително в тези минути от Джунейт Узунов. Костадин Дяков опита задна ножица от към 20 метра в 25-ата минута, само че топката излезе в навън. В 40-ата минута юношата на Марица Ангел Семерджиев, който играе за Сокол, стреля рисково, само че Илия Николов мазета в корнер.

И през втората част “Марица” бе тимът търсещ попадение, а гостите продължаваха да се пазят сполучливо и да се държат добре в междинна линия, само че рядко стигаха до забавни положения в офанзива. В 48-ата минута Костадин Дяков стреля доста добре под напречната греда, само че Витанов съумя да избие в корнер. В 55-ата минута Тодор Тимонов стреля мощно от директен свободен удар, само че ударът бе париран. В 60-ата минута, след корнер, се получи безредие в наказателното поле, при което Джунейт Узунов съумя да нанесе удар, само че той излезе около гредата в навън.

В 62-ата минута бранител на гостите игра с ръка в наказателното си поле и съдията Кристиян Костов отсъди дузпа - първа за Марица през този сезон. Айкут Янъков извърши невъзмутимо и даде преднина на своя тим. Пловдивчани продължиха да атакуват, търсейки второ попадение. Малко след гола Тимонов стреля от разстояние, само че несполучливо. В 69-ата минута Костадин Дяков нахлу по фланга, само че ударът му мина на сантиметри от задачата.

В 72-ата минута Георги Иванов от гостите засече центриране с глава, само че топката излезе в навън. Малко по-късно Айкут Янъков не беше прецизен с глава. В 79-ата минута влезлият като запаса за гостите Радостин Коев стреля неопределено от отдалеченост. Същото стори и Ангел Рахов в 88-ата минута. В последните минути вратарят на Сокол Витанов също участваше в офанзивите на своя тим. При една такава обстановка той бе изпреварен от Запрян Запрянов, който съвсем от централната линия насочи диагонален удар, само че топката мина на няколко сантиметра настрана от вратата.

Така Марица завоюва справедливо с най-малък резултат срещата си от 12-ти кръг против Сокол и продължава да бъде без загуба в шампионата. След изиграването на срещите от този кръг “Марица” дели първото място в класирането с “Нефтохимик” с по 28 точки. Срещата на досегашният лидер “Загорец” бе отсрочена и новозагорци са с мач по-малко на трета позиция. В идващия кръг “Марица” гостува в Куклен на “Атлетик”. Двубоят е идната събота, от 14:30 часа. До края на есенния полусезон в шампионата остават 5 кръга.

МАРИЦА: Илия Николов, Величко Величков, Йорадан Пейчинов, Атанас Савов, Даниел Спасов (Джунейт Узунов), Костадин Дяков - капитан, Милен Танчев (Красимир Иванов), Тодор Тимонов, Пламен Табаков, Запрян Запрянов, Айкут Янъков (Стоян Пидев).
Резерви: Горан Гръблев, Ерик Смилянов, Александър Праматаров, Мирослав Георгиев. Треньор: Борислав Караматев

СОКОЛ (Марково): Александър Витанов, Здравко Дерменов, Христо Стамов, Георги Иванов, Сърчук Коджаахмед (Мариан Тонев), Недко Миленов (Радостин Коев), Валентин Тодоров, Иван Пъдев (Олджай Мехмед), Ангел Рахов, Ангел Семерджиев, Добри Орловски.
Резерви: Георги Петков, Симеон Сталев, Анатоли Киков, Томас Петров.
Треньор: Манол Георгиев

СНИМКА: Официална " Facebook " страница на Марица (Пд) Югоизточна Трета лига 12 кръг, събота 27 октомври  Марица (Пловдив) 1:0краен резулат  Сокол (Марково)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР