Отборът на Марица Пловдив постигна петата поредна победа, но загуби

...
Отборът на Марица Пловдив постигна петата поредна победа, но загуби
Коментари Харесай

Марица загуби първи гейм в българското първенство

Отборът на Марица Пловдив реализира петата поредна победа, само че загуби първи гейм от началото на сезона в шампионата на България по волейбол за дами. В пловдивската зала "Сила " шампионките реализираха триумф с 3:1 (25:18, 25:16, 17:25, 25:18) над един от главните кандидати за медалите - Казанлък Волей.

Състезателките на треньора Борислав Крачанов резервираха първото място във краткотрайното класиране в шампионата с актив от 15 точки и 15:1 гейма. С пет победи и същия точков актив, само че с един изигран мач повече и по-слабо геймово съответствие, е вторият ЦСКА.

В първия гейм Марица наложи надмощието си най-много с помощта на по-добрата си игра в нахлуване. Гостите продължиха да бъдат настоятелни и във втория гейм, а в третата част съумяха да завоюват с безапелационното 25:17. Домакините обаче взеха четвъртия гейм и реализираха нова победа.

Силвана Чаушева стана топреализатор на мача с 19 точки за Марица, следвана от Александра Миланова и центъра на Казанлък Волей Мария Кривошийска с по 14. Силен мач направи и разпределителката на Марица Кристина Гунчева, която означи 5 точки.

В сряда, 8 декември, от 19 часа в пловдивската зала "Колодрума " Марица посреща турския гранд Фенербахче (Истанбул) в първия си домашен мач за сезона в Шампионската лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР