Отборът на Манчестър Сити записа четвъртата си поредна победа във

...
Отборът на Манчестър Сити записа четвъртата си поредна победа във
Коментари Харесай

Манчестър Сити се справи лесно с Бърнли при завръщането на Холанд, Тотнъм надви Брентфорд след шоу в Лондон

Отборът на Манчестър Сити записа четвъртата си поредна победа във Висшата лига, откакто в среща от 22-ия кръг надигра с 3:1 като хазаин състава на Брайтън.

На своя " Етихад " " жителите " преобладаваха напълно през първото полувреме и това даде отражение в две попадения на аржентинеца Хулиан Алварес в 16-ата и 22-ата минута, с които той отпразнува уместно своя 24-и рожден ден.

В откриващите секунди на втората част пристигна и моментът на Родри, който с прекрасен изстрел от границата на наказателното поле направи преднината на своя отбор класическа. В средата на полувремето пък в игра за първенците се завърна и норвежецът Ерлинг Холанд, който пропусна последните два месеца поради травма.

Комфортния задатък на Сити в края въпреки всичко докара до прочут спад в редиците на отбора, от който се възползва белгийският национал Амин Ал Дахил, с цел да означи дебютното си попадение в професионалния футбол. Любопитното е, че той стана и първият футболист, роден в Ирак, който се разписва във Висшата лига.

В подреждането момчетата на Пеп Гуардиола се намират на 2-ото място с 46 точки, до момента в който Бърнли остават на предпоследната 19-а позиция с 12 пункта.

Spurs come from behind to win at home
— Premier League (@premierleague)

По същото време в Лондон Тотнъм стигна до сложен домашен триумф с 3:2 против Брентфорд, в мач, в който и трите гола за " шпорите " паднаха в границите на единствено осем минути.

Преди обаче да се стигне до тях французинът Нийл Мопе бе дал задатък на " пчеличките " след четвърт час игра.

В началото на второто полувреме обаче футболистите на Анге Постекоглу включиха на високи обороти и сред 48-ата иа 56-ата минута Дестини Удоджи, Бренън Джонсън и Ричарлисон се разписаха за домакините, с цел да донесат цялостния поврат в срещата.

Малко по-късно обаче Удоджи сбърка съдбовно, подарявайки топката на Айвън Тони, който, останал самичък против стража Гийермо Викарио, го преодоля, с цел да направи резултата 3:2.

Това попадение върна очакванията на Брентфорд, че може да измъкне нещо от този мач, само че напъните на състава на Томас Франк по този начин и не доведоха до стремежи резултат и успеха на Тотнъм оцеля.

Със извоюваните три точки " шпорите " се върнаха в топ 4, изравнявайки се по точки с Астън Вила, само че поради множеството си вкарани голове Спърс получават преимущество в разногласието за 4-ото място. В същото време Брентфорд е 15-и с 22 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР