Отборът на Манчестър Сити се наложи с лежерно 4:0 над

...
Отборът на Манчестър Сити се наложи с лежерно 4:0 над
Коментари Харесай

Манчестър Сити премина на ходом през десетима от Фулъм

Отборът на Манчестър Сити се наложи с безгрижно 4:0 над Фулъм в дуел от 1/16-финалите на ФА Къп. Гостите останаха с човек по-малко в самото начало на дуела и силите им бяха съвсем отнети. "Гражданите " откриха още в 8-ата минута, когато Илкай Гюндоган бе прецизен от дузпа. В 19-ата минута Бернардо Силва удвои, а последвали две попадения на Габриел Жезус оформиха крайното 4:0.

След единствено 6 минути игра гостите останаха с човек по-малко, откакто Тим Рийм събори Габриел Жезус в наказателното поле и бе заставен да напусне терена прибързано. Отборът на Сити бе заплатен с дузпа, която бе изпълнена съвършено от Илкай Гюндоган, който изпрати топката в долния ляв ъгъл, около протегнатата ръка на Марек Родак.

В 13-ата минута Рияд Марез имаше цялото време на света да овладее топката и да я изпрати към вратата на Родик, само че ударът му не съумя да заплаши вратаря.

Малко по-късно резултатът към този момент бе 2:0 за "гражданите ", откакто от границата на наказателното поле Бернардо Силва означи брилянтен гол, безусловно несмущаван от противниковата отбрана. Родак плонжира в верния ъгъл, само че не съумя да отрази удара на португалеца.

Следващата добра опция пристигна чак в 60-ата минута, когато Рахийм Стърлинг нямаше шанс и ударът му срещна напречната греда.

В 73-ата минута резултатът стана 3:0 за Манчестър Сити. Габриел Жезус се оправи добре, засичайки центриране в наказателното поле и заби удара си с глава ниско в десния ъгъл на Марек Родак. Съдията реши да прегледа обстановката благодарение на ВАР, с цел да се увери, че няма засада при попадението. Проверката сподели, че голът е постоянен и играта продължи.

В 75-ата минута още веднъж Жезус реши всичко в срещата, отбелязвайки за 4:0. Бразилецът стигна до отбита топка пред самата врата и му остана единствено да я изпрати с глава в мрежата.

Така "гражданите " минаха елементарно през четвъртия кръг на ФА Къп и чакат идващия си противник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР