Отборът на Манчестър Сити направи поредна важна крачка към защитата

...
Отборът на Манчестър Сити направи поредна важна крачка към защитата
Коментари Харесай

Манчестър Сити взе своето срещу Лийдс и се откъсна на 4 точки пред Арсенал

Отборът на Манчестър Сити направи поредна значима крачка към отбраната на купата си във Висшата лига, откакто завоюва с 2:1 вкъщи против Лийдс в среща от 35-ия кръг.

Успехът беше десети поред за момчетата на Хосеп Гуардиола в шампионата и те към този момент имат 4 точки задатък на върха пред Арсенал, като и двата отбора имат да изиграят още четири дуела до края на акцията.

В същото време загубата на Лийдс при дебюта на новия треньор Сам Алърдайс остави отбора на 17-а позиция с 30 пункта и може да се озове в зоната на изпадащите, в случай че Нотингам измъкне нещо от семейството си на Саутхямптън в понеделник.

На " Етихад " " жителите " направляваха мача и значително предрешиха изхода от него още през първото полувреме, когато Илкай Гюндоган означи два съвсем идентични гола с хубави изстрели от отдалеченост в 19-ата и 27-ата минута.

Малко преди края на постоянното време германецът можеше да оформи своя хеттрик от дузпа, само че пропусна, което ядоса неговия треньор Пеп Гуардиола, който камерите уловиха да споделя на Ерлинг Холанд, че точно норвежецът е трябвало да стреля от бялата точка.

Броени секунди след този епизод гостите от Лийдс върнаха един гол посредством Родриго, който се възползва от неточност в защитата на Сити и даде някакви очаквания на своя отбор за заключителните минути, само че " белите " по този начин и не проведоха рискова офанзива и в последна сметка изгубиха.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР