Отборът на Лудогорец претърпя поражение с 2:4 от Динамо Загреб

...
Отборът на Лудогорец претърпя поражение с 2:4 от Динамо Загреб
Коментари Харесай

Лудогорец претърпя тежко поражение от Динамо Загреб и продължава в Лига Европа

Отборът на Лудогорец претърпя проваляне с 2:4 от Динамо Загреб в мача-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Загубата на стадион „ Максимир “ изпрати българския първенец в плейофа на Лига Европа, където ще се изправи против Жалгирис.

Лудогорец напусна най-комерсиалния шампионат през сегашния сезон след общ резултат от двата мача с хърватите 3:6.

В хода на мача в Загреб „ орлите “ получиха общо четири червени картона. Три от тях за играчи на Лудогорец (Доминик Янков, Рик Джонатан, Жан Карничник) и един за човек от щаба на клуба.

Срещата стартира доста неприятно за гостите от Разград. В 12-ата минута Йосип Дрмич изведе домакините напред в резултата за 1:0. Ситуацията се усложни още повече след втория жълт картон на Доминик Янков в 17-ата минута. Мирослав Оршич обаче още преди почивката съумя да се разпише на два пъти за 3:0.

В края на полувремето като че ли вярата се прокрадна за футболистите на Лудогорец. В даденото продължение Кирил Десподов върна един гол с мощен удар от воле за 1:3. След почивката пролича подтик в играта на Лудогорец. В 49-ата още веднъж Кирил Десподов се разписа, този път от дузпа за 2:3.

Два червени картона на Рик Джонатан и Жан Карничник изцяло обезкуражиха Лудогорец. Бруно Петкович осъществя последния гол от дузпа в мача в 87-ата минута за крайното 2:4.

В плейофа за Лига Европа българският първенец ще срещне Жалгирис, който също отпадна от Шампионската лига, откакто загуби дуела с Бодьо/Глимт.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР