Отборът на Локомотив Пловдив прекъсна серията си без загуба в

...
Отборът на Локомотив Пловдив прекъсна серията си без загуба в
Коментари Харесай

ЦСКА спря усрема на Локомотив Пловдив и помрачи празника на Лаута

Отборът на Локомотив Пловдив прекъсна серията си без загуба в Първа лига откакто отстъпи на ЦСКА с 0:2 в среща от 12-ия кръг играна на стадион " Локомотив ". С този мач бе открита новата южна естрада на оборудването.

Майкъл Естрада (20`) и Дюкесн Назон (39`) се разписаха за гостите, като последният пропусна и дузпа.

Така " черно-белите " останаха с актив от 29 точки, само че резервират лидерската си позиция във в класирането на шампионата. Лошите вести за гостите, които се изкачиха на третото място, са контузиите на Кареасо и Естрада. В идващия кръг Локомотив Пловдив гостува на втория в класирането Черно море, до момента в който ЦСКА се изправя против Левски.

Двубоят на „ Лаута “ стартира с поделено превъзходство и на доста високо движение. След четвърт час игра гостите първи погледнаха към противниковата врата. Джонатан Линдсет опитва удар от отдалеченост, попаднал в ръцете на Динко Хоркаш. Веднага по-късно Евандро сбърка при изнасянето на топката и я подари на Майкъл Естрада, който бе самичък в наказателното поле, само че се забави прекомерно доста и стреля в навън.

Пет минути по-късно обаче еквадорецът се поправи и изведе своя отбор напред в резултата. Линдсет подаде към Естрада по отличен метод зад отбраната на Локомотив и този път централният нападател бе безмилостен с мощен удар от въздуха, с който не остави шансове на Динко Хоркаш – 0:1.

В 24-тата минута Естрада можеше да означи втори гол по сходен метод, откакто още веднъж бе изтърван от „ черно-бялата “ отбрана при пас на Хайнц и опитва да трансферира вратаря на домакините, само че топката срещна напречната греда.

В ответната офанзива „ железничарите “ стигнаха до първата си опция за гол. Играчите на Александър Томаш разиграха добре по десния фланг, от където топката бе върната по земя към дъгата на наказателното поле и Георги Минчев насочи техничен удар, минал настрана от вратата.

В 31-вата минута „ алените “ пропуснаха още един преференциален дшанс. Тобиас Хайнц центрира от фаул към Дюкенс Назон, който бе оставен да овладее и шутира по диагонала от близка отдалеченост, само че Хоркаш отрази.

Гостите обаче продължиха да бъдат по-настоятелният отбор и осем минути по-късно осъществиха второ попадение. Майкъл Естрада се пребори с Ефе Али на десния фланг, навлезе в наказателното поле и подаде паралелен на голлинията пас към Дюкенс Назон, който добави в опразнената врата за 2:0.

В последната минута от постоянното време на първата част футболистите на Нестор Ел Маестро получиха право да изпълнят дузпа. Ангел Лясков фаулира Назон в наказателното поле и основният арбитър Станимир Тренчев уточни бялата точка. Зад топката застана пострадалият нападател на „ алените “, само че Динко Хоркаш избави неговия изстрел с крайник.

Три минути след подновяването на играта националът на Хаити пропусна още един отличен късмет, останал очи в очи с вратаря на Локомотив.

В 68-мата минута Назон напредна по левия фланг и върна към Тобиас Хайнц, чийто завършващ удар обаче над напречната греда. Малко по-късно и Енес Махмутович не съумя да уцели задачата, откакто засече с глава центриране от корнер.

В 78-мата минута Назон пропусна още една добра опция, изведен отдясно в наказателното поле на Локомотив, само че завършващият му удар бе избавен от Хоркаш. Три минути по-късно домакините пробваха да отговорят, само че мощен шут на Алфа Конте от към 20 метра мина над вратата на Густаво Бусато.

До края на срещата " черно-белите " потърсиха изравнително попадение, само че по този начин и не откриха път към вратата на ЦСКА и " алените " се поздравиха с крайния триумф.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР