Отборът на Ливърпул изпълни своята задача и се класира за

...
Отборът на Ливърпул изпълни своята задача и се класира за
Коментари Харесай

Зрелищен Ливърпул влезе със стил в групите на Шампионска лига

Отборът на Ливърпул извърши своята задача и се класира за груповата фаза на Шампионската лига. " Червените " реализираха втори следващ триумф над немския Хофенхайм и по този начин ще бранят британската чест в най-комерсиалния футболен шампионат.

Срещата на " Анфийлд " през днешния ден завърши при резултат 4:2 за селекцията на Юрген Клоп, която през първата част зарадва своите почитатели със зрелищен и атакуващ футбол. Звездата на вечерта несъмнено беше Емре Джан, който изпъкна с две попадения, а по едно прибавиха Мо Салах и Фирмино. С две асистенции пък блесна неуморимият Садио Мане.

 Снимка 309125
Източник:

Разгромът за Хофе можеше да бъде и надалеч по-голям, в случай че изключителни пропуски не бяха сътворили Фирмино, Мане и Вайналдум.

Хофенхайм пък стигна до почетни две попадение посредством Ут и Вагнер, което единствено направи общия резултат от двете срещи 3:6. За германците пък остава утехата, че ще вземат участие непосредствено в груповата фаза на Лига Европа.

Първата част на този дуел се трансформира в истински апотеоз на нападателния футбол. Ливърпул се хвърли в офанзива още с първия съдийски сигнал и " алените " можеха да открият играта след единствено 180 секунди.

Алекзандър-Арнолд опитва шанса си от фаул, само че рикошет в стената направи подобаваща топката за Момо Салах, който обаче от няколко метра стреля в навън. Миг по-късно пред вратата на Бауман още веднъж вреше и кипеше. Сам против него остана Садио Мане, който за жалост на домакините стреля право в тялото на стража.

 Снимка 309126
Източник:

Логичното въпреки всичко се случи в 10-ата минута, когато резултатът беше открит от англичаните. Садио Мане още веднъж бе по-бърз от бранителите на Хофе, след което хитро видя включващия се от лявата му страна Джан. Германският национал стреля в близкия ъгъл, коженото кълбо се отклони в краката на Вогт и неспасяемо влетя в мрежата на противника.

И до момента в който изуменият противник свикваше с инкасирания гол, селекцията на Юрген Клоп бързо удвои своята преднина. Роберто Фирмино откри на дузпата Вайналдум, който прати топката в страничната греда. На точното място в този миг обаче се оказа Мохамед Салах, който от близко сътвори головата добавка.

Това не беше всичко! Ливърпулското торнадо продължи и класиката към този момент бе факт в 21-ата минута. Отново в прегръдките на своите съотборници попадна Емре Джан, който за първи път в своята кариера означи два гола в един мач. А офанзивата на " алените " беше просто брилянтна. Салах технично с пета продължи към Фирмино, който подвигна главата и с доста техничен пас видя непокрития на далечната греда Джан. Емре пък показва невероятни офанзивни умения и от въздуха засече в мрежата на Бауман.

 Снимка 309123
Източник:

Случващото се несъмнено смачка душевен немския тим, като младият им треньор Юлиан Нагелсман предприе промяна още в средата на полувремето. В игра се появи Ут, който сходно и на първия мач, съумя да накаже именития британски гранд. Футболистът с №19 се възползва от трагично позициониране на съперниковата защита и с грациозен шут в далечния ъгъл понижи до 1:3.

В оставащите минути до почивката и двата състава имаха своите шансове за нов гол. Най-фрапантен като че ли бе пропускът на Роберто Фирмино в 37-ата минута, когато бразилецът, от няколко метра, шутира право в тялото на Бауман.

Подновяването на играта не донесе някаква смяна в развоя на срещата. Ливърпул още веднъж беше по-активният отбор, само че мърсисайдци по този начин и не можеха да избягат от огромната си уязвимост - пропуските. В 49-ата минута Жоржиньо Вайналдум остана очи в очи против съперниковият пазач, само че неизвестно по какъв начин прати топката над горната греда.

Всичко обаче пристигна на мястото си в 63-ата минута, когато преднината на Ливърпул стигна до 4:1. Капитанът на Хофенхайм - Вогт сътвори безбожна нелепост и като финален в отбрана разреши на Хендерсън да му открадне топката и да остане самичък против вратаря. Хендо обаче показва екипен дух и вместо да осъществя самичък пусна към непокрития Фирмино, който на празна врата наказа някогашния си клуб.

 Снимка 309124
Източник:

Въпреки положителните усещания от днешното си показване, играчите на Ливърпул ядосаха Юрген Клоп в 79-ата минута, когато по лековат метод позволиха втори гол в своята врата. Центриране към Сандро Вагнер хвана мърсисайдци по бели гащи и националът на Германия с глава оформи крайното 4:2.

Утре от 19:00 часа българско време ще бъде теглен и жребият за груповата фаза в Шампионската лига.

 Снимка 309122
Източник:

ЛИВЪРПУЛ - ХОФЕНХАЙМ 4:2 (общ резултат от двата мача 6:3)

1:0 Джан (10 " ), 2:0 Салах (18 " ), 3:0 Джан (21 " ), 3:1 Ут (28 " ), 4:1 Фирмино (63 " ), 4:2 Вагнер (79 " )

СТАДИОН: " Анфийлд "

СЪДИЯ: Даниеле Орсато (Италия)

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Ловрен, Матип, Морено, Алекзандър-Арнолд, Вайналдум, Хендерсън, Джан, Фирмино, Салах, Мане (резерви: Кариус, Милнър, Гомес, Стъридж, Клаван, Робъртсън, Соланке)

ХОФЕНХАЙМ: Бауман, Хюбнер, Кадерабек, Нордвайт, Зубер, Вог, Демирбай, Гейгер, Вагнер, Крамарич, Гнабри (резерви: Кобел, Шалай, Бичакчич, Руп, Полански, Толиян, Ут)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР