Отборът на Левски записа 14-ата си победа през настоящия сезон

...
Отборът на Левски записа 14-ата си победа през настоящия сезон
Коментари Харесай

Левски издържа срещу Академик

Отборът на Левски записа 14-ата си победа през сегашния сезон в Националната баскетболна лига, откакто надделя Академик Пловдив с 96:88 в среща от 31-вия кръг на шампионата в столицата. 

По този метод " сините " се откриват на шестото място в таблицата с баланс от 14-14, като разполагат с един триумф повече от седмия Берое, който е с 13-15. Крайният излаз нямаше изключително значение за пловдивчани, които са осми в подреждането с актив от 10-18. 

Срещата стартира доста неприятно за домакините, които позволиха серия от 4:16 в интерес на Академик, посредством която баскетболистите на Йордан Янков взеха ранно предимство. Постепенно Левски се върна в мача и до полувремето съумя да редуцира пасива си значително - 40:43. 

В третата четвърт се стигна до цялостен поврат в дуела, като Алън Арнет и компания поведоха със седем точки при 66:59 преди началото на финалния интервал. В него Левски усили задатъка си до двуцифрените размери, като в последните минути от мача пловдивчани не бяха надалеч от това да реализират цялостен поврат. 

Алън Арнет изригна с 30 точки, 5 битки и 6 асистенции за Левски. Джон Флорвиъс добави 22 точки и 5 битки, а Златин Георгиев наниза 18 точки с 5 овладени топки. 

Джейлън Минет поведе колоната за Академик с 22 точки. Томислав Минков вкара още 17 точки, а Тони Гуджино и Кръстомир Михов означиха по 10.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР