Отборът на Левски спечели срещу Академик Пловдив с 89:77 (19:26,

...
Отборът на Левски спечели срещу Академик Пловдив с 89:77 (19:26,
Коментари Харесай

Левски начело в Балканската баскетболна лига

Отборът на Левски завоюва против Академик Пловдив с 89:77 (19:26, 21:23, 26:13, 23:15) като посетител в среща от петия кръг в група С от втората фаза на Балканската лига по баскетбол за мъже. „ Сините “ към този момент имат три победи в актива си и се изкачиха на върха във краткотрайното класиране, изпреварвайки израелския Апоел Галил Елион, като не престават борбата за първото място в групата, което дава право на непосредствено класиране за Финалната четворка. Академик позволи четвърта загуба и остава единствено с един триумф в този стадий на шампионата.

Домакините още веднъж бяха без Тони Гуджино и Робертс Фрейманис, а за „ сините “ дебютира едно от новите попълнения Зейн Ноулс, който се причисли финален към състава.
Джош Паркър беше най-резултатен за Левски с 20 точки, 2 битки и 7 асистенции, а Ивица Радич способства с 18 точки и 14 битки. Марио Литъл приключи с 16 точки, а 10 осъществя Лъчезар Димитров.
Дейшон Найт означи най-вече за домакините – 19 точки, 5 битки и 5 асистенции, а с 15 точки и 4 битки се включи Николай Николов. Васил Бачев приключи с 14 точки и 4 битки, а Николай Титков осъществя 12 точки.

Левски има още два мача до края на този стадий – посещение и домакинство против Сигал Прищина. „ Сините “ първо ще гостуват в Косово на 31 март, а на 7 април ще одобряват този противник в зала „ Универсиада “ в София.

За Академик Пловдив остава още един дуел в група С, като отборът ще гостува на Апоел Галил Елион в Израел на 30 март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР