Отборът на Левски ще се изправи срещу германския Айнтрахт Франкфурт

...
Отборът на Левски ще се изправи срещу германския Айнтрахт Франкфурт
Коментари Харесай

Левски посреща Айнтрахт, синя еуфория в София

Отборът на Левски ще се изправи против немския Айнтрахт Франкфурт в един от най-важните си мачове в последните години. Двубоят от плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите ще се играе довечера от 20:00 часа българско време на Националния стадион.


Трибуните на " Васил Левски " ще бъдат цялостни до краен лимит, като се изключи блокове №9 и №11 в бранш А, които ще бъдат затворени заради съображения за сигурност и рекомендация от страна на УЕФА. Феновете на Левски купиха над 35 хиляди билета за мача, до момента в който последователите на Айнтрахт също купиха всичките им отпуснати 3000 пропуща. Очаква се обаче в София да дойдат много повече почитатели от Франкфурт (около 5000), които са известни като едни от най-буйните в Германия. Всичко това води до предпоставки за напрежение, заради което Столична дирекция на вътрешните работи подхваща засилени ограничения за сигурност през целия ден. Преди, по време и след осъществяване на футболната среща полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на закононарушения на територията на града.

Във връзка с идните събития в следобедните часове е допустимо да възникне краткотрайно усложнение на придвижването в централната градска част. Столична дирекция на вътрешните работи предлага на водачите да употребяват обходни направления.

Левски има късмет да взе участие в груповата фаза на европейските клубни шампионати за първи път от 2010 година насам, когато игра в групите на Лига Европа. С възможен триумф над Айнтрахт " сините " ще си обезпечат и голям финансов бонус в границите на съвсем 3 милиона евро. До този миг те заработиха 750 хиляди евро с отстраняването на Шкупи (Македония) и Апоел Беер Шева (Израел).


Задачата през отбора на Николай Костов обаче е доста сложна. Айнтрахт е един от най-солидните отбори в Бундеслигата в последните години. През предишния сезон те доближиха край за Купата на Германия, която завоюваха през 2018 година, а през сезон 2021/22 тимът победи в Лига Европа. В историята си Айнтрахт има една купа на Германия, както и един край в Купата на европейските първенци. Тимът заема 22-ро място по клубен коефициент в ранглистата на УЕФА. Сред най-големите звезди на Айнтрахт сега са Рандал Коло Муани, Себастиян Роде, Марио Гьотце и Кевин Трап. През миналия сезон Айнтрахт приключи на седмо място в Бундеслигата.

От своя страна Левски стартира нерешително в Първа лига под управлението на новия треньор Николай Костов, като записа три победи и две загуби в първите си пет мача от шампионата. " Сините " обаче впечатляват в Европа, като записаха две следващи победи над Шкупи, след което отстраниха Апоел с тъждество в Израел и победа на " Герена ". Столичани са позволили единствено един гол в четирите си мача в евротурнирите през акцията.

" Наистина няма какво да губим, само че има какво да спечелим. Мисля, че това е нашата добра опция, за целия тим да се представим добре в тази среща. А добре значи да победим, тъй че очаквайте нашият тим да играе за победа, желая да е ясно за всички ", разгласи треньорът на Левски Николай Костов преди дуела. " Не сме паникьосани от това, че играем с Айнтрахт, почитаме съперника, няма да приказва за тях, защото вие направихте задоволително реклама. Надявам се да се представим добре. Опознали сме тима на Айнтрахт, един от най-хубавите тимове в немския шампионат. Разполагат с 20 чужденци и 16 немски футболисти. Естествено, те имат предимство, за финансово няма какво да приказваме. По динамичност отстъпваме, тъй че на следващия ден не очаквайте да се надиграваме по динамичност с съперника. Няма да бъде задоволително единствено единоборства и тичане по терена, би трябвало да имаме мъдри решения в избрани обстановки, би трябвало да работим добре с топката, би трябвало да излизаме от пресата, която ще ни наложи съперникът ", сподели още Костов и добави, че бранителят на отбора Жереми Петрис е подготвен за дуела и ще вземе присъединяване. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР