Отборът на Левски ще бъде последният български представител в квалификационните

...
Отборът на Левски ще бъде последният български представител в квалификационните
Коментари Харесай

Левски оцеля в трети пореден бараж, Валери Божинов прати сините в Лига Европа!

Отборът на Левски ще бъде последният български представител в квалификационните кръгове на Лига Европа. За трета поредна година, " сините " завоюваха решителния бараж за влизане в гореспоменатата конкуренция. Тази вечер бронзовият медалист в Първа лига надигра финиширалия на седмо място отбор на Етър с 1:0.

Важната среща не предложи доста забавни мигове, като всичко бе решено в 71-ата минута. Тогава единственото попадение осъществя Валери Божинов, който секунди по-рано беше влезнал като промяна на Станислав Костов.
 Левски - Етър 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Левски - Етър 1:0 (Развой на срещата по минути)

Валери Божинов се трансформира в воин за " сините "

Така с изключение на престижа на интернационалните конфликти, Левски си създаде и близо 500 000 лв., които ще влезнат в касата на клуба от идното му присъединяване в Лига Европа.
 Снимка 425882
Източник:

" Синият " успех се оказа финален за краткотрайния ментор Георги Тодоров, който предава щафетата на Петър Хубчев. Същото важи и за предводителя на Етър - Красимир Балъков, който пък от на следващия ден ще се насочи напълно към уговорката си като народен селекционер на България.

Левски стартира срещата една концепция по-агресивно, като че ли показвайки на своя конкурент решителността си да завоюва трети следващ бараж за присъединяване в Лига Европа. Първоначалният напън на " сините " обаче се изрази в подло центриране на Иван Горанов в 5-ата минута, което беше изчистено от добре позиционирания на далечната греда Пламен Гълъбов.

Николай Михайлов сложи напрегнат сътрудниците си от Левски в 9-ата минута, когато Деян Иванов върна топката към него, но неприятното му изчистване насмалко не сътвори голям подарък за нападателите на Етър.
 Снимка 425886
Източник:

Селекцията на Георги Тодоров опитва да сюрпризира своя конкурент със заучено състояние от фаул в 16-ата минута. Давиде Мариани хитро върна обратно за Живко Миланов, само че опитният защитник не съумя да прокара коженото кълбо сред купа от защитаващи се играчи на Етър.

Първият прецизен изстрел в мача беше регистриран в 26-ата минута. Паулиньо напредна от крилото към центъра на терена и насочи шут от границата на наказателното поле, който попадна в " прегръдката " на Христо Иванов.

" Болярите " на Краси Балъков можеше да реализират изключителна успеваемост, откакто бяха покрай гола още при първия си корнер в половината на Левски. Венци Василев беше пропуснат от футболистите в " синьо ", само че изстрелът му с глава в 29-ата минута мина над горната греда.
 Снимка 425885
Източник:

До края на полувремето двата отбора смъкнаха до сериозния най-малко темпото на игра и хилядите на стадион " Георги Аспарухов " даже не видяха удар към една от двете порти.

На почивката в лагера на Левски трябваше да се оправят с към този момент нормален за тях проблем. Централният защитник Деян Иванов очевидно не можеше да продължи значимия мач и по този начин на неговото място се появи Седрик Унтонджи.

Първата забавна обстановка след подновяването пристигна пред вратата на гостите. Станислав Иванов и Слави Костов имаха леко недоразумение кой от тях да отиграе получен пас в полето на търновци. В последна сметка по-опитният от тях върна за Илия Юруков, но хибридът му сред шут и пас не свърши нищо потребно за неговия клуб.
 Снимка 425883
Източник:

Двата отбора имаха миг на нападателен ентусиазъм в 62-ата минута. Първо изумен от него беше съставът на Левски. Илия Юруков пусна остроумен пас за намиращия се в засада Слави Костов. Флагът на страничния арбитър не бе вдигнат, което разреши на нападателя да стреля от дребен ъгъл, право обаче в ръцете на покрилия своя периметър Христо Иванов. Етър мигновено трансферира събитията в полето на съперника си, където Дани Младенов закъсня със стотни от секундата, с цел да засече едно остро центриране от фланга на Батрович.

С настъпването на 70-ата минута треньорът на Левски - Георги Тодоров предприе предстояща промяна като пусна в игра Валери Божинов на мястото на Слави Костов. Нападателят с №86 надали си мечтаеше и за по-добро включване в мача, реализирайки секунди след появяването си на терена. Всичко стартира от добра композиция по фланга сред Стаси Иванов и Живко Миланов, която приключи с центриране на опитния бранител. Подаването му се оказа извънредно акуратно и откри вклинилия се сред бранителите на " болярите " Божинов. За някогашния нападател на Ювентус пък остана най-лесното и от близко наказа Христо Иванов с глава. Божигол отпразнува своето попадение извънредно прочувствено, показвайки с жестове, че неговото място е на " Герена "!
 Снимка 425889
Източник:

Емоцията в " синьо " бързо можеше да генерира и втори гол за домакините. Изключително покрай него беше Паулиньо, който стреля елегантно към далечния ъгъл на етърци. Коженото кълбо обаче мина на сантиметри от страничната греда.

Инкасираното попадение не пречупи гостите, които се хвърлиха в търсенето на изравнителен гол. В 83-ата минута " виолетовите " бяха покрай постигането на тази своя цел, откакто момчетата на Краси Балъков сътвориха сериозна заплаха в полето на Михайлов. Възможността да нанесе съдбоносен удар имаше Иван Стоянов, само че след рикошет в крайник на " наследник " защитник, топката излезе в корнер.
 Снимка 425884
Източник:

Левскарското успокоение можеше изцяло да се възцари в 87-ата минута, когато Живко Миланов опитва шанса си от директен свободен удар. На осъществяването му обаче липсваше напълно малко акуратност.

До края Етър имаше още една добра опция, само че мощна бомба на Георги Сърмов не съумя да прати този бараж в продължения.

Tака България има своя финален представител в задаващото се издание на Лига Европа за сезон 2019/20. Жребият ще се тегли на 19 юни. Мачовете от първия квалификационен кръг са на 11 и 18 юли.
 Снимка 425891
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР