Отборът на Левски надигра у дома Черно море с 1:0

...
Отборът на Левски надигра у дома Черно море с 1:0
Коментари Харесай

Левски и Лудогорец продължават напред за Купата, Ботев Гълъбово отстрани Витоша

Отборът на Левски надигра вкъщи Черно море с 1:0 посред „ Герена “ в осминафинален конфликт от шампионата за Купата на България.

„ Сините “ стигнаха до единственото попадение в срещата през първата част, когато прецизен бе полузащитникът Мартин Райнов. Това се оказа и единственият прецизен удар за възпитаниците на Петър Хубчев в дуела. От своя страна, играчите на Илиан Илиев пробваха да заиграят по-агресивно, само че по този начин и не съумяха да стигнат до изравнителен гол.

Така, Левски се класира за четвъртфиналите в конкуренцията и си отмъсти на „ моряците “, откакто предходната година отпадна в същата фаза точно от варненци след осъществяване на дузпи.

По-рано първенецът на България Лудогорец надигра като посетител Септември с класическото 3:0 и се класира за четвъртфиналите за Купата на България.

Възпитаниците на Станислав Генчев започнаха вихрено срещата и си осигуриха удобен задатък от два чисти гола още до 20-та минута. Козмин Моци откри резултата в 11-та, а осем по-късно Якуб Швиерчок осъществя второто попадение за „ зелените “. През втората част Мавис Чибота оформи крайното 3:0 след тъкмо изпълнена дузпа.
Така разградчани минаха гладко в идната фаза на конкуренцията, като икономисаха сили и за идния дуел против Черно море във вътрешния шампионат в събота. Следващата седмица пък отборът приема вкъщи унгарския Ференцварош в финален мач от груповата фаза на Лига Европа, в който даже при тъждество ще си подсигурява класиране за елиминациите.

До четвъртфиналите доближиха още Ботев Гълъбово и Ботев Враца. Отборът на Ботев Гълъбово отстрани елитния Витоша Бистрица в дуел от осминафиналите за Купата на България след 2:1.

Домакините се оказаха в ролята на догонващи при започване на втората част след попадението на Атанас Кабов. Двубоят вървеше към триумф на гостуващия състав, когато на сцената се появи атакуващият футболист на Ботев Ерай Карадайъ. 24-годишният българин от турски генезис, играещ чартърен от Арда, първо изравни резултата в 80-та минута, а 10 по-късно осъществя второто си попадение, с което донесе и успеха на своя отбор.

Тимът на Ботев Враца не остави шансове на втородивизионния Кариана Ерден, побеждавайки с безапелационното 4:0 за място измежду четвъртфиналистите за Купата на България. Интригата изчезна след първите 45 минути, когато врачани осъществиха три от четирите попадения. Още във втората минута Венцислав Керчев откри резултата, а Петър Атанасов повиши на 2:0. В 37-та Доминик Янков наказа отбраната на гостите за трети път. Крайният резултат бе завършен в заключителните мигове на срещата.

Утре предстоят последните два осминафинала от програмата. В тях ЦСКА гостува на Арда в Кърджали, а носителят на трофея Локомотив Пловдив приема вкъщи Литекс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР