Отборът на Левски гостува на Етър във Велико Търново днес

...
Отборът на Левски гостува на Етър във Велико Търново днес
Коментари Харесай

Ще успее ли Левски там, където ЦСКА-София не успя?

Отборът на Левски гостува на Етър във Велико Търново през днешния ден от 17,30 часа в опит да отбрани афишираните шампионски упоритости. Предизвикателството пред тима на Делио Роси е двойно, защото в предходния кръг домакините удържаха 2:2 с ЦСКА-София и “сините” ще се опитат да покажат, че могат да бъдат по-успешни от водения от Стамен Белчев отбор кръг преди директния конфликт посред им.

В момента Левски върви трети в класирането с 21 точки, до момента в който ЦСКА-София е втори с 26. При триумф през днешния ден и след седмица Левски може да понижи задатъка на “червените”, съществува и вид да се изравни при положение на неверна стъпка на ЦСКА-София против Пирин Благоевград в късния мач през днешния ден.

Треньорът на Етър Станислав Генчев не възнамерява огромни промени в състава, който приключи 2:2 с ЦСКА-София. От контузии са възобновени бранителят Венцислав Василев и нападателят Иван Петков. Генчев се колебае дали да пусне Василев титуляр или да заложи още веднъж на Скерлев, който ще си партнира в защита с Веселин Минев и Пехливанов. На разположение на Генчев ще са и преотстъпените от ЦСКА-София Пламен Гълъбов и Никола Колев.

Защитата на Левски пък ще тормози някогашният армеец Иван Стоянов и таранът Алиун Бадара, който към този момент има пет гола на сметката си през сезона.

Колегата му Делио Роси няма проблеми със състава. Лекарският щаб съумя да възвърне Милош Цветкович, който ще стартира вдясно на защитата. В центъра ще са Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски, а вляво ще е Иван Горанов. До последно ще се умува кой да си партнира в халфовата линия на Жорди Гомес, като по-вероятно е това да е Васил Панайотов, в сравнение с завърналият се в групата румънец Нелуц Рошу.

Роман Прохазка ще атакува по левия фланг, а Антонио Вутов от другата страна. Зад нападателя Сердиу Буш пък ще работи Габриел Обертан, който ще провежда и офанзивата.

Двубоят се чака с голям интерес в старопрестолния град, още повече, че ще е първи на осветяване от 18 години насам на стадион “Ивайло”.

Вероятни сформира:

Етър: Иванов, Скерлев, Пехливанов, В. Минев, С. Александров, Атанасов, Сърмов, Апостолов, Руменов, Ив. Стоянов, Бадара.

Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Гомес, Панайотов, Прохазка, Обертан, Вутов, Буш.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 12 кръг, неделя 15 октомври  Етър 17:30предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР