Отборът на Левски е новият носител на Купата на България

...
Отборът на Левски е новият носител на Купата на България
Коментари Харесай

Титаничен сблъсък! Левски с Купата на България

Отборът на Левски е новият притежател на Купата на България по баскетбол след колосален конфликт с ЦСКА с 86:81 (20:27, 24:15, 24:14, 18:25).

Двубоят в зала " Арена София " стартира по-добре за " сините ", които взеха преднина от четири точки на старта, а по-късно стигнаха до 8:5. След това обаче " алените " съумяха да извърнат и даже за малко имаха преднина от 10 точки, преди първата четвърт да приключи при 27:20 в интерес на ЦСКА, съобщи gong.bg.
-->
Крайно оспорваната борба продължи и във втората част на дуела. Въпреки че " сините " бяха догонващи през множеството време, с две тройки на Марио Боянов Левски взе водачеството с 44:42 в самия завършек на втората четвърт. В третата част пък Левски усили преднината си на 12 точки като Алън Арнет блестеше най-ярко за " сините " - 68:56 преди последната четвърта част във финала.

Левски поведе даже с 13 точки по време на четвъртата четвърт, само че в последните минути ЦСКА съумя да се върне в срещата и понижи на 4 точки изоставането си. Все отново Левски удържа преднината и по този метод " сините " завоюваха Купата за първи път от 2020-а насам.

Най-резултатен за " сините " бе Алън Арнет с 22 точки, а на сметката си той добави 3 битки и 2 асистенции. Също мощен мач направи Серхий Павлов, който приключи с 14 точки, 5 битки и 2 асистенции.

Брендън Йънг беше най-резултатният за ЦСКА с 22 точки. Той прибави 3 битки и 2 асистенции към актива си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР