Отборът на кюрдските емигранти в Швеция спечели промоция за елита

...
Отборът на кюрдските емигранти в Швеция спечели промоция за елита
Коментари Харесай

Отборът на кюрдите влезе в елита на шведския футбол

Отборът на кюрдските емигранти в Швеция завоюва промоция за елита на локалния футбол. Тимът на Далкурд се изкачи в Алсвенскан, откакто кръг преди края не може да бъде преместен от едно първите две места в Супертан - второто равнище на шведския футбол.
Vi spelar i Allsvenskan 2018! #DalkurdFF #Superettan pic.twitter.com/KLJTcVNlY3
— Dalkurd FF (@DalkurdFF) October 28, 2017

Далкурд е основан през 2004 година от кюрдите в град Бурленге, област Даларна. В началото в него вземат участие най-вече локални момчета от кюрдски генезис, само че с изкачването си по футболната стълбичка на скандинавската страна в тима заиграват и състезатели от други етноси. В момента в Далкурд има двама американци, холандец, македонец, японец, палестинец и други. Емблемата на отбора е стилизирано кюрдско знаме в композиция със два даларнски коня, които са знаци на региона в Централна Швеция.

Една от най-драматичните страници в 13-годишната история на клуба е през 2015 година, когато целият тим се разминава на косъм със самолета на самолетна компания " Germanwings”, който се разруши във Френските Алпи. Тогава отборът е карал лагер в Барселона и е трябвало да се прибира за родината си и полетът от каталунската столица до Дюселдорф е бил първи избор за управлението. В последна сметка обаче от клуба решили да употребяват три други полета през Европа, с цел да стигнат до Швеция, защото са желали идването им да бъде едновременно и с по-малко престой по аерогарите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР