Отборът на Жирона продължи с доброто си представяне и победи

...
Отборът на Жирона продължи с доброто си представяне и победи
Коментари Харесай

Жирона мечтае за участие в евротурнирите след успех над Севиля

Отборът на Жирона продължи с положителното си показване и победи с 2:0 състава на Севиля в гостуването си от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Попаденията означиха Хуанпе (23') и Валентин Кастейянос (55').

С триумфа Жирона се изкачи до 8-ото място в испанския шампионат, до момента в който Севиля паднаха до 12-ото място в подреждането. До края на сезона и двата тима ще играят за личната си чест, тъй като са прекомерно надалеч от местата даващи право за присъединяване в европейските клубни шампионати, само че и се отдалечиха задоволително от зоната на изпадащите, към която гравитираха до напълно скоро.

Мачът стартира по-добре за Севиля, само че гостите от Жирона удриха първи. След ъглов удар, изпълнен от Родриго Ричелме топката стигна до Хуанпе, който я насочи в средата на вратата и стражът на домакините Марко Дмитрович остана беззащитен.

Севиля опита да върне попадението, само че опитите на Салватиера и Лукас Окампос не бяха задоволително положителни, с цел да възстановят равенството.

Това разумно докара до второ попадение във вратата на домакините, които бяха насочили вниманието си напълно в напред във времето. То падна при започване на втората част и бе дело на Валентин Кастейянос, който след карамбол в наказателното поле на Севиля се оказа най-съобразителен. След това домакините още веднъж пробваха да стопят изоставането си и да измъкнат най-малко точка от мача, само че още веднъж Юсеф Ен-Несири, Брайън Хил и Окампос нямаха шанс при завършващия удар.

Успехът бе втори следващ за тима на Жирона, който в последния кръг надигра и колоса Реал Мадрид, до момента в който провалянето за Севиля означаваше завършек на впечатляващата серия от пет поредни мача без загуба, която измъкна състава от борбата за оцеляване, в която се намираше дълго време през сегашния сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР