Отборът на Ж.Ф.К. Варна спечели фестивала по футбол за девойки

...
Отборът на Ж.Ф.К. Варна спечели фестивала по футбол за девойки
Коментари Харесай

Ж.Ф.К. Варна спечели фестивала за девойки до 12 г. във Велико Търново

Отборът на Ж.Ф.К. Варна завоюва фестивала по футбол за девойки до 12 година във Велико Търново, оповестява формалният уебсайт на БФС. На финала варненки надиграха връстничките си от отбора на " Спортика " с 5:4 след осъществяване на дузпи.

Аматьорската футболна лига към БФС бе организиратор на тридневния шампионат, който се организира на закрито в спортна зала на ВТУ " св. св. Кирил и Методий ". В конкуренция участваха 8 тима: ФК Светкавица (с.Градежница), ФК Енко (Пловдив), ФК НСА (София), Ж.Ф.К. Варна (Варна), ФК Янтра 2013 (Габрово), ФК Спортика (Благоевград), ФК ЛП Суперспорт (София) и ФК Севлиево лейдис (Севлиево).

Ръководството, цялостната организация и всички разноски по провеждането на фестивала (нощувки, храна, наем на зала, съдии, здравно обслужване, защита и награди) се поеха от БФС.

Фестивалът бе част от акцията на БФС в поддръжка на женския футбол „ Момичета, хайде да ритаме “, която се включва към паневропейската самодейност на УЕФА Together #WePlayStrong. Целта на тактиката е да разпространява позитивния резултат от футбола върху здравето и личностното развиване на девойките.

Домакинството на България на финалите на Европейското състезание за девойки до 17 година през 2019 година ще способства в допълнение за приобщаването на повече девойки към футболната пристрастеност. / БФС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР