Отборът на Испания отстрани Аржентина след 2-1 победи в четвъртфинален

...
Отборът на Испания отстрани Аржентина след 2-1 победи в четвъртфинален
Коментари Харесай

Испания елиминира Аржентина и достигна полуфиналите за Купа Дейвис

Отборът на Испания в профил Аржентина след 2-1 победи в четвъртфинален конфликт в новия формат на Купа Дейвис.

Испанците, които са домакини на конкуренцията, изостанаха в резултата след провалянето на Пабло Кареньо Буста от Гуидо Пея след 7-6 (3), 6-7 (4), 1-6. Кареньо Буста, който замести отдръпналия се поради гибелта на татко си Роберто Баутиста Агут, завоюва първия сет против Пея след тайбрек, само че откакто отстъпи във втората част по същия метод, не оказа опозиция на аржентинеца в третата и по този начин южноамериканците се приближиха на триумф от класиране за полуфиналите.

Впоследствие обаче на корта излезе международният номер 1 Рафаел Надал, който безусловно се разправи с Диего Шварцман и след 6-1, 6-2 подсигурява съдбоносен конфликт на двойки за определянето на последните полуфиналист в конкуренцията. Двойковият мач провокира огромни страсти за феновете, като испанският Матадорът размени Фелисиано Лопес и в тандем с Марсел Гранойерс се оправи със съпротивата на Максимо Гонзалес/Леонардо Майер след 6-4, 4-6, 6-3.

Така, Испания оформи втория полуфинал в шампионата, като противник на иберийците ще бъде Англия. Без Анди Мъри в състава отборът реализира два триумфа на сингъл над Германия с помощта на Кайл Едмънд и Дан Еванс за място измежду последните четири. В другия полуфинал противници са Канада и Русия. „ Кленовите листа “ доближиха до тази фаза още в четвъртък след победа над Австралия с 2-1, до момента в който „ Сборная “ пречупи Сърбия след извънреден двойков конфликт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР