Интер остана в битката за титлата след обрат срещу Емполи

...
Отборът на Интер съхрани живи надеждите си да защити шампионската
Коментари Харесай

Отборът на Интер съхрани живи надеждите си да защити шампионската си титла в Серия А, след като победи Емполи с 4:2 у дома в мач от 36-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите" имаха сериозни проблеми на "Сан Сиро", като рано изостанаха с два гола, но успяха да намерят сили за пълен обрат, след който поне временно поведоха в класирането.
Симоне Индзаги
Гостите от Емполи поведоха в резултата още в петата минута чрез централния нападател Андреа Пинамонти, а в 28-та минута Кристиян Аслани удвои преднината на тима. Играчите на Симоне Индзаги отговориха с два бързи гола преди почивката след автогол на Симоне Романьоли и гол Лаутаро Мартинес. В 64-та минута аржентинският голмайстор направи обрата пълен, а в четвъртата минута на добавеното време резервата Алексис Санчес оформи крайното 4:2 в полза на Интер.

По този начин Интер вече има 78 точки, една повече от втория Милан, който утре гостува на Верона. "Росонерите" имат предимство в преките двубои с градския си съперник през този сезон и имат нужда от седем точки в последните си три мача, за да спечелят първа шампионска титла от повече от 12 години насам. Емполи заема 14-та позиция в класирането с 37 точки и вече си осигури оставане в елита и през следващата кампания.

В другия мач от миналата вечер Дженоа победи Ювентус с 2:1 и запази шансовете си за оцеляване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР