Отборът на Хебър Пазарджик записа втората си победа от началото

...
Отборът на Хебър Пазарджик записа втората си победа от началото
Коментари Харесай

Хебър пречупи Ботев Пд с ранен гол след почивката за втори успех през сезона в Първа лига

Отборът на Хебър Пазарджик записа втората си победа от началото на сезона в Първа лига, откакто надигра с минималното 1:0 вкъщи Ботев Пловдив в среща от петия кръг.

На стадион " Георги Бенковски " в Пазарджик двамата отбора изиграха забавен дуел, в който имаше положения и пред двете порти, само че в последна сметка разликата направи попадението на Ангел Бастунов в 48-ата минута.

Преди това обаче през първото полувреме гостите от Пловдив получиха златна опция да открият резултата, когато Роберт Мазан препъна Самюел Акере в наказателното поле и основният арбитър Георги Давидов отсъди дузпа в интерес на " жълто-черните ". С отговорността да извърши се нагърби Мартин Секулич, само че ударът бе отразен от стража Матвей Игонен, който единствено преди няколко дни хвана изстрел от бялата точка и на Педриньо в мача против ЦСКА 1948. При добавката пък опитът на Рой Херман с глава се от страничния дирек и по този начин нулевото тъждество се резервира.

Секунди по-късно пристрастеностите на терена се нажежиха, откакто Точукву Нади от Ботев и Жоао Сеско от Хебър се спречкаха пред скамейката на домакините, което накара част от щаба на " гробарите " също да " скочат " против играча на " канарчетата ". В последна сметка арбитърът потуши напрежението с по един жълт картон за провинилите се футболистите, само че в същото време изгони и един асистент треньорите на Хебър.



В последна сметка първото полувреме приключи без попадения, а единствено три минути след подновяването на играта Ангел Бастунов получи подаване отляво и с удар от придвижване даде задатък на домакините.

До края на срещата положения не липсваха и пред двата тима, само че вратарите Матвей Игонен и Хидает Ханкич не позволиха да бъдат преодолени и по този начин нежният задатък на Хебър Пазарджик остана.

Седем минути преди края на постоянното време пък гостите останаха с човек по-малко след изгонването на Джеймс Етоо, който получи втори жълт картон за жестоко нарушаване.

По този метод след своя триумф " гробарите " краткотрайно се изкачиха до 4-ата позиция с 8 точки, до момента в който Ботев Пловдив остава на 14-ото място с едвам 2 пункта и към момента без победа от началото на сезона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР