Отборът на Хърватия последва Португалия и Нидерландия във финалната фаза

...
Отборът на Хърватия последва Португалия и Нидерландия във финалната фаза
Коментари Харесай

Неостаряващият Модрич поведе Хърватия към финалите на Лигата на нациите

Отборът на Хърватия последва Португалия и Нидерландия във финалната фаза на Лигата на нациите. Финалистът от Мондиал 2018 се причисли към най-хубавите тимове в шампионата, откакто завоюва визитата си на Австрия с 3:1, с което пък неговият конкурент се връща назад в Дивизия В.

Голямата звезда и капитан на „ ватрените “ Лука Модрич откри резултата още в 6-ата минута, като със своя 23-ти гол с националната фланелка той се трансформира в най-възрастния изпълнител за Хърватия (37 години и 16 дни). Само три минути по-късно домакините изравниха посредством Кристоф Баумгартнер, който с глава засече центриране на Марсел Забитцер. „ Шахматистите “ обаче по този начин или другояче стигнаха до скъпия триумф с два бързи гола през втората част. В 69-ата минута Марко Ливая върна техния задатък, откакто беше прецизен с глава, възползвайки се от чудесна асистенция на Иван Перишич. Само три минути по-късно отборът извърши собствен корнер по заучен метод и по този начин Деян Ловрен с глава оформи крайния резултат.

Хърватите справедливо завоюваха група 1 на Дивизия А с актив от 13 точки. Австрийците пък завършиха на дъното в класирането с едвам 4 пункта. Дания приключи втора с 12 точки, а Франция остана на третата позиция със своите 5 пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР