Отборът на Германия победи Португалия със зрелищен обрат и 4:2

...
Отборът на Германия победи Португалия със зрелищен обрат и 4:2
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Германия със зрелищен обрат срещу Португалия

Отборът на Германия победи Португалия със зрелищен поврат и 4:2 в един от най-интересните и резултатни мачове от UEFA EURO 2020 досега.

Тимът на Йоахим Льов се наложи с 4:2 в дуел от група F конкуренцията, който се игра пред 25 000 фенове на „ Алианц Арена”.

Освен шестте гола, мачът ще се запомни и с следващото достижение на Кристиано Роналдо, както и двата автогола, маркирани от „ мореплавателите”.

Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Германия със зрелищен поврат против Португалия
В другия мач от групата, Франция не съумя да победи Унгария, завършвайки при резултат 1:1 на „ Пушкаш Арена” в Будапеща.

Двубоят на „ Алианц Арена” стартира прекомерно умерено, като в първите пет минути играта се водеше най-вече в центъра на терена. Още при първата по-интересна офанзива на германците, топката влезе в мрежата, откакто Госенс вкара актробатично, само че голът бе анулиран поради засада. Положението бе прегледано със системата за видеоарбитраж, която сподели, че при центрирането отдясно, Серж Гнабри е бил зад защитата на Португалия.

Постепенно футболистите на Йоахим Льов взеха самодейността и съумяха да упражнят териториален напън. Кай Хаверц опитва шанса си с отдалечен удар, който несъмнено затрудни Руи Патрисио. Топката тупна подло пред него и той не съумя да улови коженото кълбо, което попадна в Серж Гнабри. Той обаче не съумя да продължи офанзивата на германците по най-хубавия метод. Малко по-късно самият Тони Кроос също обстрелва португалската врата, само че ударът му бе блокиран от бранител.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Германия със зрелищен поврат против Португалия
В 15-ата минута Португалия поведе след отлична контраофанзива. След осъществяване на корнер от страна на германците, Кристиано Роналдо надскочи всички в наказателното поле и мазета топката, която попадна в Бернардо Силва. Халфът на Манчестър Сити пое и незабавно откри Диого Жота на левия фланг. Жота напредна самичък против Нойер, само че вместо да стреля, реши да комбинира с Кристиано Роналдо, който на празна врата откри. Това бе първият гол на португалския нападател против националния отбор на Германия.

В минутите след гола тонусът в играта на Германия несъмнено спадна, само че това бе за прекомерно малко. Постепенно футболистите на Йоги Льов обаче започнаха да работят по настоятелно и това даде резултат. Само в границите на четири минути Бундестима съумя да направи цялостен поврат на резултата, след два автогола.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Германия със зрелищен поврат против Португалия
Първо в 35-ата минута Рубен Диаш се оказа на неверното място и вкара в личната си врата. След офанзива по дясното крило, Кимих центрира на далечната греда към Робин Госенс, който реши да отиграе неотложно от въздуха. Ударът му не се получи по най-хубавия метод, само че топката попадна на пътя на Рубен Диаш, който бе притиснат от Хаверц, и отклони топката в личната си мрежа.

Четири минути по-късно в антигерой за своите се трансформира и Рафаел Герейро. След центриране към Кай Хаверц в наказателното поле, нападателят на Челси не съумя да насочи удар, само че продължи топката към Йосуа Кимих, който дебнеше съвсем на аутлинията. Той овладя и опитва изострен пас във вратарското поле, където Герейро подложи крайник и насочи коженото кълбо в португалската врата.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Германия със зрелищен поврат против Португалия
Втората част стартира чудесно за Германия, чийто отбор осъществя трети гол и значително предреши крайния излаз от срещата. След многоходова офанзива, Мюлер откри Робин Госенс на левия фланг. Той от своя страна центрира прострелно в пеналта, където Рубен Диаш още веднъж закъсня против Кай Хаверц, а младокът от няколко метра нямаше по какъв начин да сгреши и насочи умерено топката във вратата.

Възпитаниците на селекционера Фернандо Сантош продължиха да играят прекомерно разконцентрирано в защита, а появяването на Ренато Санчес в игра на почивката, несъмнено не оказа помощ на мореплавателите. Той имаше съществени компликации с опазването на Робин Госенс отдясно, откъдето идваха и най-големите закани за португалската врата.
Снимка: БГНЕС  UEFA EURO 2020: Германия със зрелищен поврат против Португалия
Именно Госенс ознаменува отличната си игра с попадение, с цел да направи резултата 4:1 в интерес на Бундестима. Той се разписа с глава след центриране на Йосуа Кимих отдясно.

Португалия въпреки всичко съумя да върне ненапълно интригата с гол на Диого Жота в 66-ата минута. Топката бе центрирана към него в наказателното поле, само че нападателят на Ливърпул не съумя да играе с глава. Кристиано Роналдо обаче догони топката на самата аутлиния и съумя да върне още веднъж към Жота, който безусловно от сантиметри насочи коженото кълбо във вратата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР