Отборът на Франция записа първия си успех на световното първенство

...
Отборът на Франция записа първия си успех на световното първенство
Коментари Харесай

Десет от Франция надвиха Хондурас, но въпреки това отпаднаха от Мондиала за младежи, Англия спечели групата си

Отборът на Франция записа първия си триумф на международното състезание по футбол за младежи до 20 години, побеждавайки в последния си дуел от груповата фаза с 3:1 състава на Хондурас, само че даже това не се оказа задоволително за " петлите ", които приключиха на трето място в подреждането и отпаднаха от шампионата поради по-лоша голова разлика.

След двете си провали против Южна Корея и Гамбия на старта французите бяха принудени да търсят наложителен триумф против латиноамериканците, с цел да запазят възможностите си за продължение напред.

Хондурасците обаче също таяха очаквания за място на осминафиналите и изглеждаха по-близо до него, когато в 15-ата минута поведоха посредством попадение на Один Рамос, откакто 120 секунди по-рано техния противник бе останал с човек по-малко след изогнването на Осман Камара.

Малко преди почивката обаче Алан Виржиниус изравни резултата, а още веднъж футболистът на Лил беше прецизен за 2:1 след тъкмо час игра преди Феликс Нзоуанго да се разпише за крайното 3:1.

По този метод " петлите " събраха 3 точки на 3-ото място в тази Група F, само че не съумяха да намерят място измежду четирите най-хубавите тима, приключили трети в своя поток, за сметка на Тунис и то поради по-лоша голова разлика със единствено един гол в интерес на " Орлите от Картаген ".

Така, от Група F напред не престават Гамбия и Южна Корея, като африканците изненадващо приключиха преди всичко в подреждането.



Вчера бе решено всичко и в Група Е, където Англия си подпечата първото място след 0:0 против последния в подреждането Ирак, до момента в който Уругвай надигра с 1:0 Тунис в борбата за второто място след попадение от дузпа на Франко Гонзалес в добавеното време, само че и двата тима не престават към етапа на елиминациите.

Осминафиналите на Мондиал 2023 за младежи до 20 години в Аржентина стартират във вторник (30 май), а!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР