Отборът на Ферари е входирал молба за преразглеждане на 5-секундното

...
Отборът на Ферари е входирал молба за преразглеждане на 5-секундното
Коментари Харесай

От Ферари поискаха преразглеждане на наказанието на Сайнц от Австралия

Отборът на Ферари е входирал молба за преразглеждане на 5-секундното наказване, което бе обещано на Карлос Сайнц в самия завършек на неделната Гран При на Австралия.

Испанецът бе глобен с 5 секунди поради контакта сред него и Фернандо Алонсо в първия завой след втория рестарт от място при започване на 57-та обиколка. След този удар двукратният международен първенец се завъртя и потъна до дъното на колоната, до момента в който Сайнц продължи на третото място.

При третото прекъсване на конкуренцията след всеобщия случай, до който се стигна малко след контакта сред двамата испанци, позициите на двамата бяха възобновени, а Сайнц бе осъден с 5 секунди. Така той се смъкна до 12-то място на финала и не взе точки от третата конкуренция за сезона.
 Хил: Алонсо би трябвало да стане юрист Хил: Алонсо би трябвало да стане юрист
Още когато беше осведомен за своята глоба водачът на Ферари изрази своето недоволство към нея и помоли тима си да приказва с комисарите и те да му дадат късмет да приказва с тях след финала на надпреварата. Това обаче по този начин и не се случи и глобата на испанския водач остана.

В същото време контактът сред Логан Сарджънт и Ник де Врийс, при които американският водач на Уилямс торпилира своя противник, даже не бе прегледан. Ударът сред двамата водачи на Алпин Пиер Гасли и Естебан Окон пък бе прегледан след финала и след чуване на двамата водачи бе преценено, че това е спортен случай.
 Сарджънт се извини на Де Врийс за удара в Австралия Сарджънт се извини на Де Врийс за удара в Австралия
Именно това друго мерило за другите два случая, които се случиха след рестарта, е и част от аргументацията на Ферари за вероятно преразглеждане на глобата на Сайнц. Ако наказването на испанеца бъде анулирано, то той ще си върне четвъртата позиция за сметка на Ланс Строл, Серхио Перес, Ландо Норис, Нико Хюлекнберг, Оскар Пиастри, Гуаню Джоу, Юки Цунода и Валтери Ботас, които ще се смъкнат с по едно място обратно. За Цунода това ще значи, че той ще загуби първата си точка за сезона и действително ще е приключил 11-ти в първите три старта за годината.

„ Тъй като към момента приказваме с ФИА аз не желая да разясня с елементи. Единствено ще кажа, че реакцията на стюардите към случаите сред Окон и Гасли и сред Сарджънт и Де Врийс беше друга. Но аз не желая да разясня “, сподели ръководителят на Ферари Фредерик Васьор пред медиите.
 Италианската преса подхвана и Сайнц Италианската преса подхвана и Сайнц
Шансовете на Ферари да извърнат решението на комисарите от Гран При на Австралия не са по никакъв начин огромни, защото за задачата те би трябвало да дават ново и съответстващо доказателство, което не е било разполагаем на стюардите при взимането на първичното решение. Едва тогава комисарите, тези от Австралия или тези от идващото съревнование, могат да преценяват дали е нужно да се преразглежда решението.
 Ферари записва най-слабото си начало на сезона от 2009 насам Ферари записва най-слабото си начало на сезона от 2009 насам
„ Първо те би трябвало да погледнат нашата петиция и да преценяват дали казусът може да бъде отворен отначало. След това ще имаме второ чуване или със същите стюардите, или с тези на идващото съревнование (Гран При на Азербайджан) по отношение на самото решение. Това, което чакаме е най-малко да получим късмет да бъде изслушани, защото това ще е добре и за спорта като цяло, с цел да могат да се заобикалят сходни обстановки когато имаш три случая в един завой в бъдеще.

„ Най-разочароващото за Карлос беше, че той не получи шанса да бъде чут. Случаят беше специфичен, с такива произшествия толкоз късно преди финала. Мисля, че щеше да е по-логично той да получи шанса да каже своята позиция, както беше с Окон и Гасли. Все отново неговата позиция не влияеше на подиума и церемонията по награждаването “, съобщи още Васьор.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР