Отборът на Добруджа 07 надви Марек Дупница с 3:0 (25:22,

...
Отборът на Добруджа 07 надви Марек Дупница с 3:0 (25:22,
Коментари Харесай

Добруджа продължава победния си марш без загубен гейм

Отборът на Добруджа 07 надделя Марек Дупница с 3:0 (25:22, 25:17, 25:21) в последния мач от 4-ия кръг на Суперлигата на България. Момчетата на треньора Пламен Христов надиграха изрично вкъщи гостите в дуела, игран довечера пред към 1000 фенове в зала "Добротица ".

Първият гейм бе много оспорван, като вървеше точка за точка до 16:15, когато добричлии поведоха. Двата отбора бяха равностойни на няколко пъти, само че волейболистите на Пламен Христов устояваха и завоюваха гейма след 25:22.

Във втората част добричлии и дупничани още веднъж се догонваха. Това продължи до 8-ата точка, след което играчите на Марек излязоха напред при 10:8. Домакините не се отхвърлиха и в последна сметка съумяха да изравнят при 12:12. Развоят на гейма се промени и самодейността остана в ръцете на Добруджа. До края те резервираха темпото и усилиха задатъка си след безапелационното 25:17.

Третият гейм започва стремително за момчетата на Пламен Христов с 4:0. В идващите минути дупничани се окопитиха и понижиха от изоставането си. Ас и офанзива на Светослав Иванов стопи изцяло преднината на добричлии, след което обсада на Златан Йорданов изведе напред Марек. Играта продължи точка за точка, като двата тима си разменяха офанзиви. Блокада на Краси Гайдарски за 15:14 върна топката в полето на Добруджа. Ситуацията не се промени и разликата се усили. В основните моменти играчите на Марек се активизираха, съвсем настигайки Иван Станев и компания след офанзива на опитния деец Коце Стойков и ас на Златан Йорданов - 24:21. Не се случи нищо повече и Добруджа записа чиста победа след 25:21.

Така добричлии излязоха отпред във краткотрайното класиране с 4 победи от 4 мача и 12 точки, с колкото са и първенците от Нефтохимик, само че с по-лоши индикатори. Марек пък остава на 6-о място с 2 победи, 2 загуби и 6 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР