Отборът на Динамо (Киев) победи с 1:0 като гост Йънг

...
Отборът на Динамо (Киев) победи с 1:0 като гост Йънг
Коментари Харесай

Динамо е на 1/16-финал, първа победа за Партизан

Отборът на Динамо (Киев) победи с 1:0 като посетител Йънг Бойс и още след 4-ия кръг в груповата фаза на Лига Европа си обезпечи място на 1/16-финалите. Гол на Виталий Буялский в 70-ата минута донесе триумфа на украинския гранд, който е водач в група “В” с актив от 10 точки и няма по какъв начин да бъде преместен от едно от първите две места.

Защитникът Касим Нуху пропусна най-хубавото състояние за Йънг Бойс преди почивката, когато негов изстрел с глава срещна гредата. Малко по-късно някогашният нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш насочи забавен удар с пета, само че бранител на швейцарците мазета от голлинията.

През втората част домакините повече търсеха успеха. Те извършиха общо 17 корнера, само че все пак не съумяха да отбележат гол. Вместо това, в 70-ата минута Дерлис Гонсалес подаде на Буялский и нападателят донесе трите точки на Динамо.

В другия мач от групата Партизан взе предстояща победа против Скендербеу. Сръбският гранд завоюва с 2:0 и изскочи на второ място във краткотрайното класиране. Футболистите на Мирослав Джукич си бяха взели поука от равенството в Албания и през днешния ден не позволиха изненада.

Зоран Тошич даде преднина на “гробарите” в 39-ата минута с съвършено осъществяване от фаул. Вторият гол бе дело на Тавамба, откакто преди този момент Ожегович пресече пас пред наказателното поле на гостите и откри своя съотборник на чиста позиция.

Партизан събра 5 точки след първата си победа в групата, а Скендербеу е на дъното с 2. Йънг Бойс е с 4 пункта и също има шансове да продължи напред.

В идващия кръг на 23 ноември швейцарците гостуват в Белград, а Скендербеу е хазаин на Динамо.

Лига Европа, група “В”:

ЙЪНГ БОЙС - ДИНАМО (КИЕВ) 0:1
0:1 В. Буялский (70)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
ПАРТИЗАН - СКЕНДЕРБЕУ 2:0
1:0 З. Тошич (39)
2:0 Л. Тавамба (66)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

Класиране:
1. Динамо (К) 10 т.
2. Партизан 5 т.
3. Йънг Бойс 3 т.
4. Скендербеу 2 т.

Следващи мачове (23 ноември):
Партизан - Йънг Бойс
Скендербеу - Динамо (К) Лига Европа 4 кръг, четвъртък 2 ноември  Йънг Бойс 0:1краен резулат  Динамо (Киев)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР