Отборът на Чехия спечели с 6:5 след продължения срещу състава

...
Отборът на Чехия спечели с 6:5 след продължения срещу състава
Коментари Харесай

Чехия надви Руския олимпийски комитет в хокейния турнир след продължения |

Отборът на Чехия завоюва с 6:5 след продължения против състава на Руския олимпийски комитет в дуел от група В на олимпийския шампионат по хокей на лед в Пекин.

Това бе втори триумф за чехите с спомагателна част и те заемат трето място в групата, в която са още тимовете на Швейцария и Дания, с четири точки, до момента в който руснаците са водачи със седем.

Патрик Ръсъл пък наниза хеттрик за тима на Дания, който победи с 5:3 Швейцария в другия мач от групата и се изкачи на второ място с шест точки.

Томаш Кундатек и Давид Крейчи изравниха два пъти за чехите в първите две третини, а единствено 35 секунди след второто попадение Михаел Шпачек даде за първи път преднина на тима си. Лукаш Клок вкара четвъртата шайба против руснаците, които обаче означиха светкавични три гола. Кирил Семьонов, Арсени Грицюк и

Андрей Чибисов се разписаха в границите на 4:32 минути и РОК поведе с 5:4.

Томаш Хика обаче изравни единствено 35 секунди след попадението на Чибисов и изпрати мача в продължение, в което чехите получиха опция да нападат четирима на трима. Те се възползваха 8 секунди преди края на пауърплея и 30 секунди преди сирената с попадение на Либор Шулак след асистенция на Крейчи.

Владимир Ткачов и Никита Нестеров бяха точни за руснаците при започване на мача, преди тима да получи голямо наказване поради удар на Дмитри Воронков в главата на противник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР