Отборът на Ботев Пловдив постигна важна победа с 1:0 над

...
Отборът на Ботев Пловдив постигна важна победа с 1:0 над
Коментари Харесай

Ботев Пловдив победи минимално Берое и се отдалечи от зоната на изпадащите

Отборът на Ботев Пловдив реализира значима победа с 1:0 над Берое в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра пред изпълнените трибуни на " Футболен комплекс Ботев 1912 ".

" Канарчетата " изиграха доста мощна първа част, само че след почивката дадоха самодейността на гостите. Единственото попадение осъществя Па Конате, а Хидайет Ханкич се намеси решаващо при 0:0.

След по-малко от 30 секунди игра Антоан Бароан се озова на отлична позиция и стреля, само че около вратата. В 8-ата минута Ннади пусна прелестен пас към Уме, само че нападателят не съумя да отиграе добре обстановката.

В 14-ата минута " канарчетата " по знамение не поведоха в резултата. Антоан Бароан получи в наказателното поле и стреля, Караджов отби, а при добавката Бароан шутира около вратата.

В 29-ата минута Хидайет Ханкич се намеси фантастично, отразявайки удар с глава на Трибуле след центриране от корнер. При последвалата офанзива Дилан Мертенс подаде към Па Конате, който с мощен удар простреля Караджов за 1:0.

В 42-ата минута Антоан Бароан можеше да убие интригата в мача. Нападателят се възползва от неточност в " зелената " защита, напредна и стреля, само че около задачата.

След почивката гостите имаха самодейността, само че не стигаха до съществени положения пред вратата на Ханкич. В 71-ата минута гол на Уме бе анулиран поради засада.

В 83-ата минута Мартин Секулич се пребори със бранител и шутира от дребен ъгъл, а вратарят на " заралии " внимаваше и мазета. 2 минути по-късно шут на Неделев мина над вратата.

В 86-ата минута удар на Спас Георгиев не затрудни Ханкич. До края на дуела гостите пробваха да осъществят напън, само че не съумяха да стигнат до положения и " канарчетата " се поздравиха с триумфа.

В класирането Ботев Пловдив събра актив от 23 точки и се изкачи на 10-ото място, на три пункта пред днешния си противник, който е 11-и.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР