Отборът на Босна и Херцеговина остана извън световните финали въпреки

...
Отборът на Босна и Херцеговина остана извън световните финали въпреки
Коментари Харесай

Босна стигна до късна победа, но чудо нямаше

Отборът на Босна и Херцеговина остана отвън международните финали макар успеха с 2:1 като посетител на Естония в финален мач от груповата фаза на квалификациите. Въпреки триумфа балканският отбор отпада от сметките, защото вторият Гърция не позволи изненада против новобранеца Гибралтар и точно “елините” ще играят на бараж.

Гостите бяха неразбираемо с нищожните си шансове за втората позиция и селекционерът им остави на пейката огромната звезда Един Джеко. Нападателят на Рома се появи в средата на второто полувреме и оказа помощ за трите точки. След нулево първо полувреме босненци стигнаха до попадение в 48-ата минута. Вратарят на гостите Асмир Бегович изрита мощно топката, бранителят на домакините Артур Пик не игра добре с нея и разреши на Изет Хайрович да изтича и да означи. В 75-ата прибалтийският отбор изравни. Илия Антонов беше прецизен след прицизен изстрел от дъгата на наказателното поле, при който топката се закова до гредата - 1:1. В 84-ата Босна въпреки всичко стигна до успеха след втори сполучлив изстрел на Хайрович. Джеко свърши страхотна работа при построяването на офанзивата и асистира на Хайрович.

Босненци приключват квалификационния цикъл на третата позиция, а естонците - на четвъртата. Мондиал 2018 9 кръг, събота 7 октомври  Босна и Херцеговина 3:4краен резулат  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР