Отборът на Борусия Дортмунд се върна към победите. "Жълто-черните" спечелиха

...
Отборът на Борусия Дортмунд се върна към победите. "Жълто-черните" спечелиха
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд скъси разликата с Байерн след класика над Унион

Отборът на Борусия Дортмунд се върна към успехите. "Жълто-черните " завоюваха гостуването си на Унион Берлин с 3:0 в мач от 22-рия кръг на Бундеслигата. Само преди седмица отборът на Марко Розе загуби с 2:5 от Байер Леверкузен вкъщи.

Днес Борусия сподели доста по-стойностна игра и справедливо стигна до трите точки.

С главен принос за днешния триумф на Борусия беше капитанът Марко Ройс. Той стана създател на първите две попадения в границите на 7 минути през първото полувреме.

В 18-ата минута той получи опция да стреля от близка отдалеченост и изпрати в мрежата топката, която мина сред краката на стража на домакините Андреас Луте.

Седем минути по-късно Ройс за повторно порази задачата, още веднъж с изстрел близко разстояние.



През второто полувреме Рафаел Герейро добави още едно попадение за гостите в71-ата минута. Той се разписа, откакто младият гений Джуд Белингам съумя от аутлинията отдясно на вратата на столичани да потърси подаване, стражът Луте не реагира по най-стабилния метод и Рафа Герейро съумя да играе с топката и да я насочи във вратата.

Четири минути по-късно пък резервата Кевин Мьовалд вкара прекрасен гол с глава, само че той бе анулиран поради фаул в офанзива.

Така „ вестфалци “ се възползваха от вчерашната неточност на водача Байерн и понижиха изоставането си на 6 точки. Баварците изгубиха Бохум с 2:4. В същото време Унион Берлин остава на шеста позиция в подреждането с 34 точки. В идващия кръг Дортмунд посреща Борусия Мьонхенгладбах, до момента в който столичани гостуват на Арминия Билефелд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР