Отборът на безжалостно разкъса бледо подобие на със 8:2 в

...
Отборът на безжалостно разкъса бледо подобие на със 8:2 в
Коментари Харесай

Байерн вилня яростно и постави много срамно петно в историята на Барса - 8:2

Отборът на безжалостно раздра неясно сходство на със 8:2 в предстоящ с интерес 1/4-финален конфликт в Шампионската лига, който се игра в Лисабон. Баварците направиха голям брой дупки в отбраната на противника, която беше по-слаба от всеки път. Мюнхенци заредиха гол след гол преди почивката и даже автоголът на не наруши ритъма им. на два пъти (4 и 31), (22) и вкараха през първата част. След почивката даде искрица вяра с гол в 57-ата минута, само че попадения на (63), (82) и (85 и 89) довършиха каталунците. През втората част каталунците заиграха с повече офанзивни футболисти и още повече се оголиха в отбрана.
Това беше най-тежката загуба на европейска сцена в историята на Барселона. За последно каталунците бяха получили пет попадение на интернационална сцена в дуел с българския. Последно Барса инкасира осем попадения през далечната 1946 година, когато падна с 0:8 от в мач за Купата на краля.

разположи 4-4-2, лишавайки се от. влезе като четвърти полузащитник зад и Луис Суарес. избра 4-2-3-1 с Роберт Левандовски в офанзива, подкрепян от Серж Гнабри, Томас Мюлер и Иван Перишич.
В третата минута каталунците развиха хубава контраакция. Меси подаде вдясно за Сержи, който центрира ниско и чукна пред Луис Суарес. В ответната офанзива отбраната на “лос кулес” се огъна и получи гол. закъсня да посрещне Томас Мюлер. Германецът подаде в наказателното поле за Левандовски, който му върна и Мюлер осъществя с удар от 15 метра - 0:1.
Отговорът на каталунския отбор не закъсня. В осмата минута Алба се стрелна отляво, измъкна се от засадата и подаде рисково в наказателното поле. В опита си да пресече подаването към Луис Суарес Дейвид Алаба изрита топката и трансферира ефектно за 1:1. Лудият футбол продължи. В деветата Луис Суарес беше изведен на стрелкова позиция, само че не съумя да чукне около вратаря. След последвалия корнер Меси центрира към далечната греда, Суарес се размина с топката, тя тупна и се удари в гредата.
Двата тима като че ли не желаеха да играят в отбрана и с лекост се стигаше до голови обстановки. В 13-ата Перишич завоюва високата топка и подаде към Левандовски, който също се пребори, но стреля с крайник над гредата. Баварците играеха по-агресивно и пресираха високо. Каталунците по-често се бранеха. В 20-ата Меси направи дълъг рейд, измина към 20 метра с топка в краката и шутира от 16 метра ниско - Нойер плонжира и улови.
Високата преса на немския първенец даде резултат в 22-рата минута. Сержи Роберто беше притиснат и загуби пред наказателното си поле. Серж Гнабри се впусна напред и подаде вляво за Перишич. Хърватинът реши да шутира към далечния ъгъл, топката се чукна в крайници на, а по-късно мазета с крайник, само че за негово злощастие топката се удари в напречната греда и влезе в мрежата за 2:1.
В 27-ата още веднъж Перишич се вклини отляво, Тер Стеген в началото не се намеси безапелационно, само че по-късно германецът като по знамение резервира вратата си. В 28-ата отбраната на Барселона още веднъж се пропука. доста тънко трансферира топката и изведе Гнабри, който прелетя ппокрай и осъществя безжалостно. Барселона играеше неузнаваемо едва в отбрана. В 28-ата Тер Стеген даде противоречив пас към Сержи Роберто, Левандовски получи топката самичък против Тер Стеген, само че не съумя да го преодолее.
В 31-ата бранителите на Барса още веднъж ги нямаше. Топката се прехвърляше отляво надясно и стигаше единствено до играчи на немски отбор. Йошуа Кимих центрира, а Лангле още веднъж закъсня. Томас Мюлер протегна крайник на първа греда и насочи в мрежата за 1:4. Истинска стихия се развихри пред вратата на Барса преди почивката и разумно резултатът беше безапелационен.
На почивката в игра за Барселона появи Антоан Гризман на мястото на Сержи Роберто. В 49-ата бранителите на " лос кулес " още веднъж гледаха острани. Перишич нанесе мощен удар от 22 метра - в ръцете на Тер Стеген. В 53-ата Левандовски също прати топката в мрежата, само че при вдигнат байрак на засада. В 57-ата каталунците вкараха втори гол. Жорди Алба проби отляво и сви топката за Луис Суарес. Уругваецът финтира Боатенг и означи с ориентиране по земята към левия ъгъл на Нойер - 2:4.
Искрата вяра на Барселона угасна бързо. В 63-ата направи за смях. Защитникът на баварците нахлу по аутлинията и извади топката за Кимих, който се разписа с лекост за 2:5. В 68-ата Семедо се опита да пази топката първо за тъч, след това за навън и в последна сметка загуби и подари нова опция пред Левандовски. Лева не съумя да преодолее Тер Стеген. В 70-ата Кике Сетиен направи нова офанзивна промяна, пускайки вместо. В 77-ата Меси получи в наказателното поле и стреля по земя - Нойер внимаваше, плонжира и улови.
В 82-рата Левандовски най-накрая вкара своя гол. Той беше оставен самичък на втора греда и се разписа с глава при съмнителна обстановка за засада. Асистенцията беше на Филипе Коутиньо. Само за десетина минута бразилецът даде голов пас и вкара две попадения на тима, на който е благосъстоятелност. Коу сподели почитание към каталунците и не показва голова наслада.
Байерн към този момент мисли за 1/2-финала, където ще срещне или. На " " се чакат огромни промени след този разгром.
Шампионска Лига 1/4 кръг, петък 14 август  Барселона 2:8краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР