Отборът на Берое отстъпи пред Университас ПЕАЦ (Печ) с 57:83

...
Отборът на Берое отстъпи пред Университас ПЕАЦ (Печ) с 57:83
Коментари Харесай

Берое с нова загуба в Еврокъп

Отборът на Берое отстъпи пред Университас ПЕАЦ (Печ) с 57:83 (11:20, 8:25, 21:13, 17:25) като посетител в Унгария в среща от четвъртия кръг в група “В ” на шампионата Еврокъп. Поражението бе четвърто следващо за българския отбор в постоянния сезон на конкуренцията. Старозагорки остават на последното четвърто място във краткотрайното класиране, а съставът от Печ е водач с четири победи. 

Втората позиция в подреждането е за израелския Елицур Рамла, който по-рано през днешния ден надигра Хатай с 88:74 като посетител в Турция и записа трети триумф, до момента в който турският отбор заема третото място с актив 1-3. 

В последните си мачове от групата Берое ще посрещне Хатай на 8 декември в Стара Загора, а на 15 декември ще гостува на Елицур Рамла в Израел. 
 Шампионът Берое реализира шеста поредна победа Шампионът Берое реализира шеста поредна победа
Слаба втора четвърт за българския първенец бе решаваща за крайния излаз на дуела против Университас ПЕАЦ. Берое изостана с 11:20 след първите 10 минути игра, а във втория интервал означи единствено още 8 точки и направи голям брой неточности, от които домакините се възползваха. Повече от четири минути в края на първото полувреме старозагорки не означиха панер и позволиха серия от 14:0 за съперника, след която унгарският тим дръпна с 45:19 на почивката. 

Водените от старши треньора Таня Гатева баскетболистки влязоха по-борбено за второто полувреме и след добра трета част, която завоюваха с 21:13, те понижиха пасива си до 40:58 преди финалните 10 минути. До края домакините обаче задържаха удобен задатък и не позволиха на Берое да се приближи повече. 

Виолина Кочева бе най-резултатна за състава от Стара Загора с 13 точки и 6 битки, а по 11 точки означиха Шарън Хюстън и Сиара Ростън. Хюстън добави 9 битки, а Ростън – 7. 
 Берое не се смили над Шампион 2006 Берое не се смили над Шампион 2006
За Университас ПЕАЦ Вираг Киш приключи с 24 точки, 10 битки и 4 асистенции. 

Напред към плейофите на шампионата Еврокъп ще се класират първите два тима от всяка от 12-те групи плюс осем от най-хубавите трети сформира.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР