Отборът на Балкан не успя да се пребори за първото

...
Отборът на Балкан не успя да се пребори за първото
Коментари Харесай

Балкан и Левски със загуби в Балканската лига

Отборът на Балкан не съумя да се пребори за първото място в своята група " D " във втората фаза на Балканската лига и в същото време не можа да се класира непосредствено за Финалната четворка. Баскетболистите на Небойша Видич позволиха проваляне от водача в израелската Втора дивизия Ирони Нахария с крайното 64:76 (16:23, 15:19, 16:18, 17:16) в директния спор сред двата отбора в зала " Айн Сара ".
По този метод Ирони продължава напред към полуфиналите, заемайки първото място в потока с баланс от 5 победи и 1 загуба. Балкан остава на втора позиция във краткотрайното класиране с актив от 3-2, като по всяка възможност ботевградчани ще попаднат във етапа на четвъртфиналите. Преди нея обаче " зелените " имат да изиграят още един дуел - домакинство против ТФТ Скопие на 8 април, като при възможна победа отборът ще си подсигурява второто място в група " D " и ще се изправи против третия от другата група, където са тимовете на Левски, Сигал Прищина и Апоел Галил Елион.
Бившият състезател на Макаби Тел Авив и първенец в Евролигата Йогев Охайон поведе тима от Нахария с 19 точки и 8 асистенции. Дъстин Томас се разписа с още 16 точки и 7 битки, Стефон Брънч способства с 12 точки и 6 откраднати топки, а Долев Драпич наниза 11 точки. За Балкан най-полезен бе американецът Крисчън Джоунс с 15 точки, 12 битки и 5 асистенции. Амад Рори осъществя 14 точки, а Дерик Маркс се разписа с 13. ДиВон Уошингтън пропусна дуела за ботевградчани.

Левски отстъпи с 63:68 (24:16, 16:16, 14:22, 9:14) на Сигал Прищина като посетител в извънредно трагичен мач от група С на втората фаза от Балканската лига. „ Сините “ се нуждаеха от наложителен триумф в Косово, както и победа вкъщи след седмица против същия противник, с цел да продължат непосредствено към финалната четворка на шампионата. С провалянето, което позволиха през днешния ден, те още веднъж ще се борят за място измежду най-хубавите четири, само че задачата им се усложнява, защото ще би трябвало да изиграят и четвъртфинален мач. Единственият вид, при който Левски може да е първи единствено в случай че Сигал победи в Израел и по-късно " сините " надделеят над косоварите в София.
Най-резултатен за Сигал беше Лейсон Зекери с 19 точки, а 14 вкара Ян Палокай.
За Левски с Венцислав Петков наниза 13 точки, а 12 добави Джошуа Паркър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР