Отборът на Бъки (Габрово) се класира за полуфиналите в турнира

...
Отборът на Бъки (Габрово) се класира за полуфиналите в турнира
Коментари Харесай

Бъки се класира на полуфиналите за Купата на България

Отборът на Бъки (Габрово) се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България по хандбал за дами. В среща от 1/4-финалната фаза актуалният притежател на трофея се наложи без особени проблеми над състава от " Б " РХГ – Топлика (Минерални бани). Мачът се игра в зала " Вълчо Даскалов " в град Хасково и завърши при резултат 39:19 за габровки.

Габровският отбор изключи интригата още след първите 15 минути, като взе задатък от 10:1. Тази разлика се резервира до почивката, пристигнала при резултат 17:7. През вторите 30 минути шампионките продължиха да преобладават, а удобната преднина даде опция на Веселина Златева да включи в игра всички девойки. Хандбалистките на Бъки нанизаха още 22 гола и получиха 12 за крайното 39:19.

Лидия Ковачева и Габриела Цонева се разписаха по 8 пъти за триумфа, по 5 гола осъществиха Милица Колева и Мария Дженева. Първите си 2 попадения с екипа на женския отбор означи Иванела Арнаудова. За състава на Топлика с 8 гола приключи Ивана Бойчева.

" Представихме се чудесно и продължаваме напред. Момичетата свършиха прелестна работа през цялата година и мисля, че изпращаме 2019-та уместно. Желая радостни празници на всички и най значимото е контузените да се възстановят, с цел да могат да се включат пълноценно в борбите, които ни предстоят през новата година ", показа Веселина Златева след дуела.

На полуфиналите Бъки е срещне спечелилия от дуела Поморие – Свиленград. Двата състава ще се срещнат през днешния ден в Поморие.

sport-gabrovo.com

Снимка: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР