Отборът на Аталанта стигна до паметна победа с 3:0 като

...
Отборът на Аталанта стигна до паметна победа с 3:0 като
Коментари Харесай

Аталанта смълча Анфилд и докосва полуфиналите в Лига Европа

Отборът на Аталанта стигна до паметна победа с 3:0 като посетител на Ливърпул в първи дуел сред двата отбора от четвъртфиналния конфликт посред им в шампионата Лига Европа.

На митичния " Анфилд " момчетата на Джан Пиеро Гасперини се възползваха по допустимо най-хубавия метод от своите шансове и взеха стабилен задатък преди реванша след седмица в Бергамо.

Големият воин за " Богинята " се споделяше Джанлука Скамака, който откри резултата в 38-ата минута с обмислен удар по земя, минал и под плонжа на неубедителния тази обстановка вратар Куивин Келъхър.

In vantaggio all'intervallo

Leading at the break 0-1 | HT ️
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC)

Отново Скамака удвои преднината на своя отбор след тъкмо час игра, като този път италианецът се възползва от центриране на Шарл де Кеталаре и с изстрел от въздуха матира за повторно стражът на " мърсисайдци ".

Седем минути преди края на постоянното време пък някогашният футболист на Уест Хям и Сасуоло открадна топката в средата на терена от Доминик Собослай и по-късно комбинира с Едерсон, чието осъществяване беше отразено от Келъхър, само че при добавката Марио Пашалич не сбърка, фиксирайки крайното 3:0.

По този метод Аталанта има преднина от три гола преди мача на собствен терен идния четвъртък (18 април), който може да ознаменува историческото първо класиране на " бергамаските " за полуфиналите в европейските клубни шампионати.

️90+3' Defeat tonight, but it's only half-time in the tie.

All to play for in next Thursday's second leg at the. | 2⃣ - 1⃣ | ️
— Olympique de Marseille (@OM_English)

Там възможният противник на " Богинята " ще пристигна от конфликта сред Бенфика и Олимпик Марсилия, в който португалците взеха лек превес след първия двубой след триумф с 2:1.

На " Ещадио да Луж " в Лисабон успеха за домакините осигуриха Рафа Силва и Анхел ди Мария, само че попадението на Пиер-Емерик Обамеянг в 67-ата минута запази интригата за реванша във Франция след седмица.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР