Отборът на Арсенал записа седмия си пореден успех в английската

...
Отборът на Арсенал записа седмия си пореден успех в английската
Коментари Харесай

Арсенал пречупи Брентфорд с късен гол на Кай Хаверц и излезе на върха във Висшата лига

Отборът на Арсенал записа седмия си следващ триумф в британската Висша лига, откакто в среща от 28-ия кръг надигра трагично като хазаин състава на Брентфорд с 2:1.

С този триумф момчетата на Микел Артета краткотрайно оглавиха подреждането в шампионата с 64 точки преди утрешния мегасблъсък сред Ливърпул и Манчестър Сити, които са надлежно втори и трети с по 63 и 62 пункта.

Деклан Райс даде задатък на домакините в 19-ата минута с шестия си гол от началото на акцията, разписвайки се с глава след асистенция на Бен Уайт.

В края на първото полувреме обаче " пчеличките " дадоха отговор посредством конгоанецът Йоан Уиса, който наказа кошмарна неточност на вратаря Аарън Рамсдейл, пресичайки негов опит за изчистване.

След почивката " артилеристите " предстоящо се впуснаха в търсене на втори гол, за който обаче трябваше да чакат съвсем до края на постоянното време. В 86-ата минута още веднъж Бен Уайт центрира топката в рискова зона, а там от границата на вратарското поле Кай Хаверц я прати неспасяемо във вратата на Брентфорд, носейки успеха на Арсенал.

Това попадение означаваше шесто проваляне за " пчеличките " в последните им осем мача, след което момчетата на Томас Франк са на 15-а позиция в подреждането с 26 точки, на пет над рисковата зона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР